Buat Headline Padu Untuk Ayat Promote Produk dan Roketkan Bisnes Anda

Dalam dunia pengiklanan, headline adalah satu elemen yang sangat penting.

Tanpa headline yang kuat, orang tak akan berhenti untuk membaca iklan kita. Sia sia segala yang kita tulis dalam copywriting kalau headline kita tak bagus.

Sebenarnya, headline ni merupakan 80% daripada keberkesanan iklan kata David Ogilvy iaitu seorang legenda marketing.

Langkah seterusnya apabila dah buat headline, anda perlu test kepada market.

Mula kan buat split test headline terhadap iklan dan setiap hari lancarkan lah 10 iklan yang kita test untuk melihat iklan mana yang paling menarik minat prospek.

Jika kita nak berniaga, kita mesti beriklan. Dan jika kita nak beriklan, kita mesti agresif dengan pengiklanan kita.

Sebab itulah kita kena test, test dan test iklan kita. Dan test yang paling mudah untuk dilakukan ialah test dengan menukar headline.

Dalam beriklan, bila perlu tukar apa-apa elemen dalam iklan, cuba dan cuba tukar 2 benda iaitu headline dan introduction.

Cuba buat 100 headline kerana bila nak test iklan nanti, anda tak perlu tergaru garu nak cari headline. Nak buat headline ni bukan mudah sebab tu kita kena jadikan kerja membina headline ni sebagai satu agenda.

Bila kita dah siap 100 headline, in shaa Allah keperluan pengiklanan kita untuk masa depan mendatang sudah selesai.

Ada headline yang kita guna, ada yang tak dan ada headline yang kita guna berkali kali bergantung kepada keberkesanan. Dan bagi headline yang kita dah detect berkesan kita guna berkali kali ni dalam banyak keadaan kita akan edit sikit-sikit supaya lebih bersesuaian dengan keadaan.

Siap sedialah dengan 100 koleksi headline sila gunakan dalam iklan secepat mungkin, jangan biarkan dia terperap begitu saja tanpa digunakan sebab rakan2 dah berusaha keras untuk siapkan headline tu.

Jangan ingat bila sekali buat posting iklan kira dah menjadi ya.

Bila berbisnes kena mengiklan. Bila mengiklan kena agresif. Sebelum boleh agresif kita kena test mana senjata yang tajam. Tajam senjata 80% terletak pada headline. Buat split test sehingga jumpa senjata tajam tu dan gunakan berulangkali.

Targetlah untuk mampukan diri anda untuk post iklan setiap hari/jam/minit guna senjata yang tajam tu.

Kalau senjata tu dah tajam, jangan pula run iklan hanya sekali sehari , rugilah senjata tajam disimpan dalam almari. Senjata tajam mesti dibawa berperang.

Binalah funnel supaya boleh menerima limpahan leads yang banyak hasilkan jualan dari posting iklan tu.

Jangan risau kalau hari ni belum ada result yang gempak lagi, jangan tengok posting orang kat fb. Diorang semua tu banyak yang propa aje, parcel belum pos pun diambil gambar supaya orang ingat dia berjaya.

Anyway kalau parcel dia sikit atau banyak pun, ia tak mengubah situasi kita. Kita still kena usaha keras untuk ubah nasih diri. Teruskan usaha tanpa jemu.

Buat sampai jadi.

Sebelum tu hasilkan 100 headline dulu sebagai persediaan peluru nak pergi berperang dengan ayat iklan promosi yang power. Kemudian design funnel yang menguntungkan supaya boleh menerima 8limpahan leads yang banyak hasilkan jualan dari posting iklan tu.

Hits: 1481

Cara nak mempromosikan produk dengan ayat promosi yang betul

Sila beri perhatian ya jika anda adalah seorang pemilik bisnes. Kenapa saya beritahu macam ni? Ini ialah kerana tiada berita gembira selain post ini…cerita pasal ayat promosi yang betul.

Baca dengan teliti ya kerana saya akan dedahkan cara nak mempromosikan produk dengan betul.

Saya tahu anda mempunyai 3 masalah utama. Biasalah tu kan. Apa dia?

1) Tiada pelanggan

2) Tiada pelanggan

3) Tiada pelanggan

Memang blur kalau langsung takde tindakbalas dari bakal pelanggan terhadap kempen promosi yang kita buat. Sekurang-kurangnya kalau dapat tengok ada like pun ok la juga sebab dari situ kita boleh buat follow up, softselling dan sebagainya.

Nak tau cara dapatkan pelanggan? Nak tau cara senang tingkatkan sales? Nak tingkatkan sales sehingga beberapa kali ganda? Nak tau cara PRO tingkatkan biz anda sehingga bisnes anda jadi AWESOME!!

Tanpa ilmu yang betul, susah untuk realisasikan bisnes kita ke peringkat seterusnya.

Apakah dia rahsianya yang anda akan diberitahu?

Pembinaan asas atau tapak yang kukuh sebelum mula menjual adalah sangat penting. Ramai yang menganggap dengan ada produk, landing page dan promosi sana promosi sini, menaburkan link laman jualan ke merata tempat akan hasilkan jualan luarbiasa.

Selalunya tidak begitu dan perkara ini yang menyebabkan banyak dari kita merasa frust, kecewa bila sales tidak masuk walaupun banyak usaha yang telah dibuat. Ini adalah kerana aspek penjenamaan atau branding tidak diberi penekanan yang serius – tapak tidak kukuh.

Seperkara lagi apabila menjual selalunya style promosi adalah berbentuk spam. Aspek yang banyak ditekankan pula adalah produk – kelebihan produk, harga produk, spesifikasi produk, saiz produk, warna produk dan sebagainya.

Tahukah anda ayat promosi yang baik adalah yang lebih menekankan pelanggan kerana yang nak membeli itu pelanggan – lebih beratkan tentang kelebihan produk untuk pelanggan, apa faedah yang pelanggan dapat dengan produk tersebut, legakan hati pelanggan dengan beri jalan penyelesaian dengan pembelian produk, ambilkira masalah dan kerisauan pelanggan, dengan kata lain letakkan diri kita sebagai penjual dalam diri pelanggan.

Setelah itu barulah fokus sedikit sebanyak tentang produk dan akhirnya cerita sedikit tentang diri anda.

Saya ingin bagi analogi yang seperti ini – anda sedang mengalami demam panas dimana anda tahu ubat yang doktor akan beri ialah panadol dua biji dan lepas tu anda pun tidur. Tapi dalam banyak klinik yang ada di kawasan perumahan anda klinik mana yang anda akan pergi?

Klinik A – doktornya bila berjumpa bertanya anda sakit apa dan kemudian tak sampai 1 minit terus minta anda keluar dan tunggu untuk ambil ubat.

Klinik B – bila anda masuk ke bilik doktor, anda di sapa dengan salam dan beliau dengan senyum bertanya khabar dan menyatakan lama tak berjumpa. Dengan prihatin doktor bertanya apa sakit anda dan anda memberi penjelasan dengan panjang lebar namun doktor tetap prihatin mendengar dan mengangguk-angguk tanda ambil berat. Kemudian doktor menyatakan sakit anda tidak serius dan anda diminta jangan merasa terlalu risau dan yang penting banyakkan rehat bla bla bla.

Ok sekarang saya ulang kembali soalan saya – antara dua klinik di atas mana satu yang anda akan pergi? jawapan anda pun tahu sendiri kan.

Banyak lagi rahsia cara mempromosikan produk yang akan dikongsikan. Ayat promosi yang bagaimana yang mampu memukau pelanggan agar mereka rasa dihargai dan yakin dengan khidmat anda.

Perlu di tekankan disini adalah kita bukanlah hendak menjual semata-mata tetapi memberi khidmat kepada pelanggan sebaik mungkin agar mereka dapat layanan terbaik. Oleh itu anda mesti menggunakan ayat promosi yang betul agar kualiti layanan pelanggan sentiasa terjamin.

Ambil hati pelanggan anda dengan guna ayat promosi jualan yang betul supaya mereka berpuas hati dengan layanan anda.

Harapnya anda dapat tangkap apa maksud yang nak disampaikan atau masih blur dengan apa itu ayat promosi jualan yang betul? Dengan kata lain anda mesti ketahui cara memenangi hati pelanggan dengan strategi jualan yang betul serta lebih disenangi oleh pelanggan.

Itu sudah pasti satu kelebihan buat anda berbanding dengan seller yang lain.

Dapatkan contoh ayat power promosi produk secara bagi membantu anda mengarang ayat jualan untuk mula menjual di media sosial.

Download Percuma: 4 Contoh Ayat Promosi Power Untuk Buat Jualan Online

Hits: 1064