Apa ayat iklan copywriting nak guna untuk promosi produk bisnes 2020?

Tak semua orang gifted bila menulis apalagi menulis iklan bisnes ayat copywriting bila nak promosi produk. Dan orang yang pandai buat ayat copywriting ni pun rupanya dah pergi training. Tak semudah itu nak mengarang ayat copywriting ni melainkan memang berbakat. Jadi jangan heran jika korang terpinga-pinga dan terkial-kial bila excited nak jual produk tapi tak…

Pendakwah Cina Muslim dan India Muslim wajar lebih banyak tonjolkan diri bagi mengelak anggapan Islam itu Melayu dan Melayu itu Islam

Kamu (wahai umat Muhammad) adalah sebaik-baik umat yang dilahirkan bagi (faedah) umat manusia, (kerana) kamu menyuruh berbuat segala perkara yang baik dan melarang daripada segala perkara yang salah (buruk dan keji), serta kamu pula beriman kepada Allah (dengan sebenar-benar iman) Ali Imran 110. Aku baru nonton video Firdaus Wong beliau bagi ceramah kat Kelantan dan…

Kenapa skrin komputer jadi biru (BSOD), Driver Power State Failure ini solusinya tak sampai pun 3 minit dah setel

Driver Power State Failure adalah kesalahan Blue Screen of Death (BSOD) dan kebanyakannya disebabkan oleh driver yang tidak serasi dipasang. Bercakap mengenai Blue Screen of Death, elakkan ketakutan ini dengan memasang perisian terbaik untuk menyelesaikan kesilapan ini. Bergantung kepada apa yang menyebabkan ralat, anda boleh memperbaikinya dengan permulaan semula yang mudah atau dengan menggunakan salah…

Menangi hadiah utama Petron MyDebit 2 biji Proton X70 siapa yang tak nak rugi

Kebetulan pula sejak mutakhir ni aku gemar pakai petron pulak. Banyak sebab sebenarnya dan bagus juga ada banyak pilihan agar consumer dapat yang terbaik dan kurang monopoli. Tapi yang nak ceritanya kat sini ini memang peluang kebetulan yang baik juga kerana beberapa sebab: Semenjak umur kereta mencecah lebih 5 tahun ni rasa injin dah berat…

Tips cerahkan mata bagi hilangkan rabun dekat dan rabun jauh jika tahu caranya yang betul

Rabun jauh dan dekat terjadi bila mata dah tak berapa nak cerah. Sepatutnya bila lihat objek jauh otot mata akan menarik kanta mata memanjang menjadikan ia menipis untuk fokus menjadi imej yang tajam. Sebaliknya bila lihat objek dekat, otot mata melepaskan tarikan menjadikan kanta mata agak relaks dan menebal utk dapatkan fokus objek dekat. Tapi…