Contoh Ayat Promosi Kek

Baru-baru ada seorang subscriber yang telah cuba menulis ayat promosi kek ikut strategi penulisan story selling. Memang menarik idea tu. Dia jual kek. Cuma ayat promosi kek ini diubah sedikit bagi menjaga privasi subscriber tu. KEK COKLAT MOIST SAKA YANG BERHANTU Kak Nab teringin nak belikan untuk anak dan suami kek yang sedap dan lembut. … Read more

8 Contoh Ayat Untuk Menarik Perhatian Orang

Ayat menarik orang untuk membaca tapi ayat untuk menarik perhatian orang ni memang susah nak tulis kalau dah buntu. Sebenarnya banyak je cara nak tarik perhatian. Kalau nak share kat sini kita boleh senaraikan. Sebelum tu kita kena tahu tujuan kenapa nak tarik attention orang? Ok set minda bahawa tujuan kita adalah untuk tarik orang … Read more

Teknik Promosi Produk di Facebook Personal

Sebelum anda boleh promosi produk di Facebook ada satu perkara yang perlu dibuat terlebih dulu. Apa dia tu? Anda mestilah berupaya untuk promosikan diri sendiri terlebih dulu. Ramai orang lupa perkara ini. Kenapa ya? Mungkin ramai yang tertanya-tanya dan marah. Tak nak lah jual diri. Apa pula nak promosi diri sendiri. Aku bukannya nak popular … Read more

Jual Produk Anda Secara Online

Strategi jual online patut diambil sebagai salah satu strategi pemasaran yang penting. Tidak kisah samada anda menawarkan produk fizikal, produk digital, perkhidmatan seperti penyenggaraan, pembaikian, bengkel motor, bengkel kereta dan sebagainya internet boleh membantu mempromosikan perniagaan anda dengan menjangkau jauh dari lokasi yang anda sedang berada. Dalam kes saya, mempromosikan bengkel kereta kepunyaan adik melalui … Read more

Nak Posting Apa Untuk Tarik Crowd / Audien?

Antara kesilapan orang meniaga di fesbuk adalah: 1 – Hari-hari menjual 2 – Hari-hari up produk 3 – Hari-hari promosi Tak salah pun. Memanglah betul nak kena menjual tapi sebenarnya bukanlah cara yang terbaik untuk mengFBkan bisnes anda sebegitu rupa, kerana cara tu nampak sangat kecuali memang kita dah terkenal dan produk tu memang laris. … Read more

Cara Nak Update Facebook Untuk Tarik Audien / Crowd

Soalan yang sering ditanya bagaimana cara nak update facebook kerana mungkin dah kehilangan idea sebenarnya. Bagi yang menjalankan perniagaan facebook tentu terfikir apa la yang nak di update kan. Adakah hari-hari setiap masa nak up produk je aihhh tentu jemu dan jeluak orang nak membacanya. Dan adakah bagi yang menjalankan bisnes di facebook boleh ka … Read more

Senarai No Telefon Bantuan PKPD Selangor / KL Seluruh Malaysia Ustaz Ebit Lew

Korang perasan tak banyak orang yang terkesan dari kejadian pkp ni. Antara orang yang terkesan adalah yang telah dibuang kerja kerana bidang pekerjaan mereka langsung tidak boleh beroperasi sebagai contoh juruterbang dimana kadar penerbangan sangat berkurangan. Orang lain yang terkesan adalah peniaga kecil dan pelbagai golongan lain yang perlu diberi perhatian. Ini ada pesan dari … Read more

Susah Nak Jual Sebab Tak Nampak Nilai

Antara perkara yang menjadi kerisauan para seller adalah closing. Rasa macam susah nak jual lah. Selalunya bila nak closing terutama closing melalui whatsapp atau telefon akan ada banyak pertanyaan dan proses memujuk amat mencabar. Masa yang diambil untuk closing juga amat lama. Ini belum cerita memujuk setiap bantahan prospek. Kenapa ini berlaku? Ini kerana prospek … Read more

Gajet Untuk PdPr

Baru-baru ini terdengar berita gajet pdpr meletup. Ini mungkin kali pertama telefon YES yang diberikan percuma meletup sebab sebelum ni rasanya belum ada yag pernah mengadu telefon YES ada meletup. Ada beberapa punca yang boleh sebabkan telefon tu meletup. Antara yang berkemungkinan adalah bateri yang menjadi punca. Bila gajet di caj terlalu lama melebihi tempoh … Read more

5 Ciri Copywriting Jualan

Pelanggan-pelanggan online sekarang sudah celik copywriting. Mereka boleh kesan samada copywriting yang kita hasilkan hanya menjual atau berkongsi sesuatu yang berNILAI? Sebenarnya samada copywriting kita itu menjual atau tidak mereka tak kisah pun. Jika kontennya menarik, bermanfaat, mereka tetap akan membacanya. Cuma behaviour pelanggan/pembaca sekarang ini, mereka sedikit memilih untuk membeli. Mereka akan membeli bila … Read more

Status Facebook Yang Banyak di Like

Nak tulis apa di Facebook? Bagi yang berbisnes – Copywriting vs Story selling vs Personal branding. Mana-mana pun ok. Takde betul atau yang salah. Dia boleh jadi iklan softsell, iklan hardsell sebab nak menjual atau just sharing tips secara santai. Semuanya tentang konten. Apa konten yang senang hati kita nak kongsi – itu lebih mudah. … Read more

%d bloggers like this: