bisnes internet

3 tips ayat power tarik pelanggan

Sharing is caring

Cuma tanya pada diri sendiri kenapa korang berani nak beli online?

Kan.

Banyak kes yang mana kita akan rasa pelik bin ajaib ialah masih ada orang yang tak percaya nak beli online.

Masih ada orang yang tak berani nak guna online banking dan sanggup beratur kat kaunter bank nak bayar bil!

Sebab itu kalau korang sedar isu utama pelanggan nak beli online ialah kepercayaan.

Orang takut nak membeli dari kita sebab mereka tak kenal dan tak percaya.

Mereka ini lebih rela pergi ke kedai sebab semua orang lain beli di kedai dan semua percaya beli di kedai.

Baca:  Ayat power adalah ayat promosi yang memahami kehendak pelanggan

Kita boleh lihat banyak kes yang mana penjual akan membuat fanpage dan beri brand name yang mantap dengan logo dan sebagainya untuk membentuk kepercayaan umum untuk membeli di fanpage mereka.

Tetapi bagi seller yang bergerak secara individu dan menjual menggunakan fb wall adalah penting untuk korang buat 3 benda ini:

(1) bina kredibiliti,

(2) bina kepercayaan,

(3) bina integriti

dengan pelanggan dengan lebih rapat supaya mereka percaya.

Baca:  3 cara promosi produk dengan Facebook Fanpage berpengaruh

Bila kepercayaan dah ada akan hilang ketakutan di pihak pelanggan untuk membeli dari kita.

Itu sebabnya di FB, kita nak bisnes mesti ujudkan kredibiliti dan kepercayaan.

Ini kerana apabila pelanggan dah percaya mereka akan beli apa sahaja yang korang promote.

So, sila bina kredibiliti jika mahu bisnes di FB wall dalam jangka masa panjang.

Baca: Ayat power tarik pelanggan

 

NAK TAHU AYAT COPYWRITING APA NAK GUNA UNTUK JUAL PRODUK DI FACEBOOK?

>> LIHAT CONTOH FORMAT COPYWRITING <<

 

 

Hits: 22

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge