3 tips bisnes berjaya

3 tips ni dikongsikan oleh CEO Al-Ikhsan.

  1. Solat sempurna
  2. Berbakti pada ibubapa
  3. Sedekah

Solat terbaik adalah berjemaah.

Awal waktu.

Lebih baik tepat waktu – sebaik azan terus solat.

Berjemaah di masjid lebih afdal.

Berjemaah dirumah pun ok.

Solat ni tiang kehidupan.

Buat solat dulu utamakan solat lebih dari kerja.

Sibuk macamana pun takde berkat jika solat lewat.

Sembah Tuhan dulu in shaa Allah urusan kerja selepas itu semuanya jadi mudah dan lancar.

Berbakti pada ibubapa.

Banyak cara boleh buat.

Paling mudah sedekah fatihah setiap hari.

Doakan mereka selepas setiap solat fardhu.

Banyak lagi yang boleh difikirkan dan tak semestinya yang besar.

Buatlah yang kecil-kecil tapi konsisten sepanjang waktu.

Sedekah pula sama juga.

Buat sedikit tapi selalu.

Lebih baik niatkan juga untuk ibubapa.

Allahu nak buat kebaikan ada banyak cara.

Buat baik, niat baik ins shaa Allah kita akan dapat yang baik antara yang terbaik.

Itu janji Allah.

Hits: 1

This entry was posted in rezeki and tagged , , by Azam Mohd. Bookmark the permalink.

About Azam Mohd

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

2 thoughts on “3 tips bisnes berjaya

  1. betul tu, kadang2 benda2 macam ni la yang sering kita lalai. Terima kasih atas perkongsian tersebut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge