ayat power copywriting facebook marketing

5 ciri ayat copywriting yang buat emosi prospek sentap

Sharing is caring

Memang tidak dapat dinafikan lagi ayat copywriting akan speed up kan lagi sales korang ke tahap yang lebih tinggi dengan hanya apply beberapa ayat iklan yang sesuai. Teknik penulisan copywriting yang digarap hasil dari contoh dalam kajian case study sebelum-sebelum ini. dengan format dan struktur copywriting yang cukup berpengaruh dan proven sukses.

5 ciri ayat copywriting yang berpengaruh:

Ciri #1

(✔) Teknik copywriting yang menyentap

Teknik storytelling yang proven mampu menusuk ke emosi & perasaan prospek, sampai dia kata, ”SAYA NAK SEKARANG JUGA!”. Mampu membuatkan whatsapp korang ”hang” dengan orang berdesup nak PM tepi.

Baca:  Ayat promote barang hanya dengan cara santai

Ciri #2

(✔) Cara buat copywriting mantap buat korang dipercayai

Inilah cara yang digunakan oleh pakar-pakar copywriting dunia termasuk lah para bisnes owner untuk melariskan jualan mereka. Dengan cara ni juga, buatkan prospek tak sabar untuk miliki produk korang.

Ciri #3

(✔) Buying trigger

Inilah antara elemen terpenting untuk mempengaruhi prospek untuk membeli produk korang. Jika elemen ini tak masuk dalam copywriting korang, dia umpama macam takde seri.

Ciri #4

(✔) Headline yang betul pasti memikat

Untuk memikat hati sang prospek, sudah pasti ler headline kena betul sentapkan hati prospek. So, dalam buku ni, ada 3 jenis headline yang akan buatkan prospek anda tak tido malam kalo tak membeli produk korang

Baca:  Apa ayat iklan copywriting nak guna untuk promosi produk bisnes 2021?

Ciri #5

(✔) Teknik copywriting yang betul di fesbuk

Ramai bisnes owner yang kecundang time close sales dengan pantas sebab guna copywriting yang tidak betul-betul menyentap hati prospek. So, lepas ni, tiada lagi masalah untuk anda sentapkan prospek sekiranya korang gunakan ayat copywriting yang sentap emosi pelanggan.

 

NAK TAHU AYAT COPYWRITING APA NAK GUNA UNTUK JUAL PRODUK DI FACEBOOK?

>> MUAT TURUN CONTOH AYAT COPYWRITING PERCUMA <<

 

 

Hits: 182

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge