5 faedah berfikir positif

Nak hidup dalam keadaan yang lebih tenang?

Hidup jadi lebih teratur dan relaks bila kita anggap hidup ni sentiasa ok.

Dan hidup jadi stress bila kita sentiasa ada rasa suspicious atau rasa tak selamat.

Jangan jadi psiko.

Seeloknya cuba maintain hidup dalam lingkungan positif.

Sebenarnya tak susah pun.

Tapi lumrah manusia ni dia suka yang tak elok.

Lebih mudah bagi dia nak jadi negatif.

Banyak sangat cabarannya bila nak jadi positif.

Even nak jadi neutral pun tak semua orang boleh.

Macamana nak neutral.

Diam je. No komen.

Nanti orang ingat kita ni ‘bodoh ke apa’, tak ada mulut.

Haha … itu lumrah manusia.

Hanya yang cekal akan kekal positif.

Yang longai akan hanyut dan ntah apa-apa seronok tenggelam khayal dalam kepura-puraan.

Bila kita posfitif banyak yang kita dapat.

  1. Kita dapat menjaga hubungan harmoni.Nak pergi mana, nak jumpa siapa pun tak segan. Sebab takde musuh. Memang nikmat.

2. Mengubah pandangan menjadi yakin dan berani berbanding yang negatif asyik takut dengan bayang-bayang yang tak berupaya pengaruh hidup kita pun.

3. Menjadikan hidup sihat mental dan fizikal tidaklah jadi psiko macam orang gila fikir yang bukan-bukan.

4. Tidak mudah menyerah, sentiasa bangkit untuk mencapai impian dan kejayaan.

5. Optimis terhadap tekanan, elak depresession kerana mudah sesuaikan dengan situasi.

Hits: 3

This entry was posted in tips and tagged by Azam Mohd. Bookmark the permalink.

About Azam Mohd

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

2 thoughts on “5 faedah berfikir positif

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge