5 Teknik Bina Ayat Story yang Menjual

Sharing is caring

Antara masalah utama penulisan ayat iklan berbentuk story ialah mental block tak ada idea bagaimana nak mula. Oleh itu, kat sini dikongsikan teknik-teknik dan trik yang boleh digunakan untuk mencipta ayat iklan dan mengasah skill copywriting story selling.

Untuk dapatkan skill bina ayat menjual ada 5 cara:

  1. belajar sendiri dengan tengok contoh ayat seller lain
  2. pergi kelas atau bengkel training copywriting
  3. upah copywriter
  4. guna software/robot copywriting
  5. satu lagi skill yang ramai orang belum tahu, iaitu dengan kuasai formula menulis copywriting yang menarik ni juga akan bantu anda buat ayat copywriting jadi lebih mudah
Baca:  Tukar perkataan jadi duit

Jika anda masih belum dapat bina ayat story yang menjual, dikongsikan formula bina ayat menjual yang akan membuka minda dan memberi idea penulisan ayat-ayat promosi dengan mudah.

Dengan guna formula ini, anda hanya perlu ikut arahan yang diberi dan secara otomatik, idea membuat ayat story akan muncul.

Formula ini bukanlah setakat nak bina ayat menjual semata-mata tetapi dedahkan strategi mengarang ayat yang memukau dengan sentuh emosi pelanggan.

Baca:  Cara nak mempromosikan diri sebagai penjual agar dipercayai pelanggan

Dengan cara ini ayat menjual yang di tulis adalah lebih fokus kepada pelanggan yang di target sahaja dan bukan di tujukan kepada semua orang.

Hits: 68

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge