Akhirnya…..abis stok cloth diaper dah terjual…

Pantang anak jantan…

Orang kata, sekali mula…habiskan.

Irfan Khairi, jutawan internet kata …

customer borong 1o pcs sekaligus

Jangan

Jangan

Jangan

Jangan

Jangan

Jangan

Jangan

Jangan

Jangan

Jangan

Jangan

Jangan

Jangan

Jangan

Jangan

Jangan

Jangan

Jangan

Jangan

JANGAN SESEKALI PUTUS ASA!

Maksudnya mudah aja…selagi tak habis stok…teruskan promosi, promosi, promosi.

Promosi je dimana-mana.

Promosi dengan sedara-mara, kawan-kawan, jiran.

Promosi offline, promosi online, masuk semua media sosial.

Jangan lupa mudah.my, blog percuma, blog berbayar.

Media wajib, Facebook profile, Fanpage dan Groups.

Lepas tu pulun update, uodate, update, update dan terus update.

Yang terbaru …instagram (yang ni belum sempat belajar lagi).

Promosi sampai habis stok.

Akhirnya stok cloth diaper saya terjual semuanya.

Nak fikir samada buat restok atau nak jual bende lain…hihi…

Ada brani kita nak meniaga?

Dulu saya keluar modal sikit beli stok.

Tapi kalau tak berani takut rugi pun ada jalan.

Caranya ialah dengan dropship.

Dropship ni mudah ja…takde modal dan tak perlu simpan stok.

Cari supplier, deal harga pembekal.

Cari pelanggan, jual pada harga pasaran.

Close sale, minta customer bayar.

Ambil payment, tolak dan simpan harga untung.

Selebihnya bayar supplier dan minta dia hantar terus ke pelanggan.

Tak perlu modal, tak perlu simpan stok, ambil komisen dan minta supplier hantar terus ke pelanggan.

Tetapi akhirnya apa jua bisnes yang kita buat tak kisahlah produk sendiri ke, produk orang lain ke, dropship ke, affiliate ke, borong ke yang penting ialah teknik pemasaran kita agar produk kita terjual.

Hits: 1

This entry was posted in bisnes internet and tagged , , by Azam Mohd. Bookmark the permalink.

About Azam Mohd

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge