Rakam dan upload video secara konsisten kunci utama view youtube cecah beribu-ribu hingga sampai ratus ribu!

video angkut sawit
Dimas Pratama angkat sawit

Rakam video buat kerja angkat buah sawit dan kait kelapa sawit sahaja view beribu-ribu hingga sampai ratus ribu!

Dengan youtube Dimas Pratama, beliau yang merupakan orang Indonesia yang bekerja di Malaysia, mempunyai 153k Subscriber.

Perghh! Korang tau apa dia buat?

Hanya rakam video dia buat kerja kait buah kelapa sawit sahaja dan naikkan kelapa sawit atas lori.

Sebab itulah kerjanya setiap hari. Ada 388 video dia upload kebanyakkannya angkat kelapa sawit.

Baca:  Sape kata youtube driving tak banyak view, tak ramai subscriber, baik korang tengok youtube brader Azrul Haiza ni

Cara edit pun biasa-biasa sahaja dan rakam menggunakan handphone.

Dia juga merupakan Youtuber Sawit pertama mendapat Silver Play Button. Haaa.. Jangan main-main gaiss..

Video yang dia hasilkan, dia masukkan sekali dengan lagu. Konsisten upload. Tak perlu nak buat video cantik cantik.

Kalau dia boleh, korang pun boleh. Apa sahaja kerja yang korang buat setiap hari, rakam dan upload sahaja di Youtube.

Baca:  Promosi produk affiliate dengan Youtube

Mana tahu nanti jadi income macam Dimas Pratama.

Kunci utama adalah rakam dan upload secara konsisten bukan sebab duit tapi nak kongsikan apa yang korang buat.

Bagi yang dah buat Channel Youtube tu dan nak dapatkan banyak tontonan, rupanya ada tips nya untuk naikkan views dengan headline.

subscriber dimas pratama
Fuhh..153k subscriber

Follow cara ni, in sha Allah banyak views. Lepas tu baru income datang kemudian.

buat duit youtube
Pengiktirafan dari youtube
video angkat sawit
Gaji sawit pertama pun dia upload

Hits: 29

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Popups Powered By : XYZScripts.com