Ayat power dalam perniagaan

Topik ni evergreen.

Sangat.

Orang sentiasa tertanya bagaimana.

Bagaimana nak buat promosi.

Especially yang melibatkan media penulisan.

Bila nak menulis isunya apa yang nak ditulis.

Promosi ni bukan hard skill.

Dia lebih kepada soft skill macam bakat la.

Orang yang perwatakannya sosial di media sosial dia tak kekok bersosial.

Tapi dia mesti kekok nak menjual.

Nak menjual ni sape-sape pun kekok.

Ada yang kata nak promosi guna la ayat power.

Apa tue?

Kan.

Ini bukan rahsia lagi.

Nak berniaga online tak perlu menjual pun.

Apa nie?

Nak tipu lagi?

Jangan salah faham.

Media sosial adalah tempat bersosial bukan tempat menjual.

Tak kisah la kat mana pun …

Facebook ke

Instagram ke

Blog ke

Whatsapp ke

Dan tak kisah la nak jual apa pun …

Tudung ke

Perfume ke

Emas ke

Insuran ke

Yang penting jangan menekan orang membeli je.

Jadi camner strateginya?

Tempat bersosial apa yang kita boleh buat ialah:

1. Berkongsi atau sharing, share-share gituuu

2. Bercerita tapi bukan ngumpat ye

3. Bertanya untuk dapatkan feedback

4. Buat contest ke

5. Main game, teka-teki pun boleh

6. Macam-macam lagi yang santai dan tak stresskan kepala

Nak bisnes ni dia kena macam sambil menyelam minum air gitu.

Jangan nampak sangat menjualnya.

Sebab nanti orang naik menyampah.

Bila dah kena cop susah la jugak.

Orang akan skip bila nampak status kita naik.

Jika korang masih mencari ayat power aku cadangkan korang belajar dulu, biasakan apply kat wall sampailah korang mahir.

Mana nak tengok contoh ayat power?

Baca: Lihat sini contoh ayat promote perniagaan.

Hits: 43

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge