copywriting

Ayat promote iklan produk tak menjadi?

Sharing is caring

Step pertama-tama sekali apabila buat ayat promote iklan ialah keupayaan untuk tarik perhatian.

Gagal menarik perhatian alamat awal untuk tutup kedai.

Jadi usahalah macam mana pun, tarik perhatian pelanggan dulu.

Kemudian apabila dah tertarik maka barulah terbuka hati mereka nak tahu.

Lepas tu terbaca sebab nak tahu apa dia yang menarik sangat tadi tu.

Baca:  Anda belum berjaya jual online? Ini kisah Rashid bergelut dengan storytelling biskut kuih raya

Selepas habis baca barulah tau memang menarik rupanya timbul pula rasa teruja.

Nak tahu lagi maklumat lanjut apalagi barula respon.

Jadi proses yang mula-mula tadi nak buat ayat promosi tarik perhatian perlulah buat betul-betul.

Jika tak, sia-sia usaha marketing yang dijalankan.

Bab ini memang ramai putus asa sebab ingat kacang je nak bisnes online ni.

Baca:  Contoh iklan promosi produk makanan dengan Instagram

Posting ayat biasa-biasa, maaf orang tak layan.

So, bagaimana nak buat ayat promote iklan yang tarik perhatian pelanggan?

Baca: Teknik simple tulis ayat promosi yang menyengat

 

NAK TAHU AYAT COPYWRITING APA NAK GUNA UNTUK JUAL PRODUK DI FACEBOOK?

>> LIHAT CONTOH AYAT COPYWRITING <<

 

 

Hits: 289

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge

3 Comments on “Ayat promote iklan produk tak menjadi?”

  • nak tulis ayat marketing. kena tahu nak marketkan kepada siapa.dan apa kenal pelanggan means senang nak approach mereka.

  • Saya nak jugaaaa…

  • Nor Hasliza; klik pada link ini.