Bagaimana untuk meningkatkan komisen affiliate anda?

Dunia yang ideal bagi pemasaran affiliate tidak memerlukan anda untuk mempunyai laman web, berurusan dengan pelanggan, bayaran balik, pembangunan produk dan penyelenggaraan. Ini adalah salah satu cara paling mudah untuk melancarkan ke dalam perniagaan online dan pendapatan lebih banyak keuntungan.

Dengan mengandaikan anda sudah menjadi agen sebuah program affiliate, apa yang akan menjadi perkara yang akan datang anda akan mahu lakukan? Double, atau bahkan tiga kali ganda, komisen anda, bukan? Bagaimana anda melakukan itu?

Berikut adalah beberapa tips yang power bagaimana untuk meningkatkan komisen affiliate anda dalam sekelip mata.

1. Tahu program terbaik dan produk untuk menggalakkan. Jelas sekali, anda akan mahu untuk mempromosikan satu program yang akan membolehkan anda untuk mencapai keuntungan terbesar dalam masa yang sesingkat mungkin.

Terdapat beberapa faktor yang perlu dipertimbangkan dalam memilih program itu. Pilih orang yang mempunyai struktur komisen yang mulia. Ada produk yang sesuai dengan penonton sasaran anda. Dan yang mempunyai rekod prestasi yang kukuh membayar affiliate mereka dengan mudah dan pada masa. Jika anda tidak dapat untuk meningkatkan pelaburan anda, dump program itu dan terus mencari yang lebih baik.

Terdapat beribu-ribu program affiliate dalam talian yang memberikan anda sebab untuk menjadi cerewet. Anda mungkin mahu untuk memilih yang terbaik untuk mengelakkan kehilangan dana pengiklanan anda.

Menulis laporan percuma atau ebook pendek untuk mengagihkan daripada laman anda. Terdapat kemungkinan besar bahawa anda bersaing dengan sekutu lain yang mempromosikan program yang sama. Jika anda mula menulis laporan pendek yang berkaitan dengan produk yang anda mempromosikan, anda akan dapat membezakan diri dari sekutu lain.

Dalam laporan, menyediakan beberapa maklumat yang berharga secara percuma. Jika boleh, menambah beberapa cadangan tentang produk. Dengan ebook, anda akan mendapat kredibiliti. Pelanggan akan melihat bahawa di dalam kamu dan mereka akan tertarik untuk mencuba apa yang anda tawarkan.

2. Mengumpul dan menyimpan alamat e-mel orang-orang yang turun ebook percuma anda. Ia adalah satu fakta yang diketahui bahawa orang tidak membuat pembelian pada permintaan pertama. Anda mungkin ingin menghantar mesej anda lebih daripada enam kali untuk membuat jualan.

Ini adalah alasan yang mudah mengapa anda perlu mengumpul maklumat kenalan dari orang-orang yang turun laporan dan ebook anda. Anda boleh membuat follow-up pada kenalan ini untuk mengingatkan mereka untuk membuat pembelian daripada anda.

Dapatkan maklumat kenalan prospek sebelum menghantar mereka ke laman web penjual. Perlu diingat bahawa anda menyediakan iklan percuma bagi pemilik produk. Anda dibayar hanya apabila anda membuat jualan. Jika anda menghantar prospek secara langsung kepada vendor, kemungkinan mereka akan hilang kepada anda selama-lamanya.

Tetapi apabila anda mendapat nama-nama mereka, anda sentiasa boleh menghantar mesej pemasaran yang lain kepada mereka untuk dapat memperoleh komisen berterusan daripada jualan satu masa sahaja.

Menerbitkan surat berita dalam talian atau Ezine. Ia sentiasa terbaik untuk mengesyorkan produk untuk seseorang yang anda tahu daripada menjual kepada orang asing. Ini adalah tujuan di sebalik menerbitkan surat berita anda sendiri. Ini juga membolehkan anda untuk membangunkan satu hubungan berdasarkan kepercayaan dengan pelanggan anda.

Strategi ini adalah keseimbangan antara menyediakan maklumat yang berguna dengan padang jualan. Jika anda terus menulis editorial bermaklumat anda akan dapat membina rasa timbal balik dalam pembaca anda yang boleh menyebabkan mereka untuk menyokong anda dengan membeli produk anda.

3. Minta lebih tinggi daripada komisen biasa daripada peniaga. Jika anda sudah berjaya dengan promosi tertentu, anda perlu cuba dan mendekati saudagar dan berunding peratusan komisen untuk jualan anda.

Jika saudagar pintar, dia mungkin akan memberikan permintaan anda daripada kehilangan aset yang bernilai dalam anda. Perlu diingat bahawa anda adalah pelaburan sifar-risiko kepada saudagar anda; jadi jangan segan untuk meminta tambahan dalam komisen anda. Cubalah munasabah mengenainya.

Tulis gaji kuat Per iklan Klik. Enjin carian PPC adalah cara yang paling berkesan pengiklanan dalam talian. Sebagai affiliate, anda boleh membuat pendapatan yang kecil hanya dengan menguruskan kempen PPC seperti Google AdWords dan Overture. Kemudian anda perlu cuba dan memantau mereka untuk melihat iklan mana yang lebih berkesan dan yang mana untuk melupuskan.

Cuba strategi ini dan melihat perbezaan ia boleh membuat untuk cek komisen anda dalam masa yang singkat.

Hits: 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge