Bagaimana untuk menghasilkan wang daripada blog anda dengan program affiliate

Blog boleh menjadi sangat berguna dan menarik. Anda boleh berkongsi pendapat, idea atau komen. Tetapi di sebalik itu anda boleh juga boleh mendapatkan keuntungan dengan blog anda. Bagaimana ia boleh dibuat? Jika anda tidak pernah mempunyai idea bagaimana untuk mendapatkan wang daripada blog, anda boleh mempertimbangkan untuk menggunakan idea ini untuk blog anda:

1. Adsense

Google mengalu-alukan laman web dan pemilik blog untuk menyertai adsense dalam memaparkan iklan di blog anda. Dengan memaparkan iklan di blog, anda boleh mendapat wang jika pembaca anda klik iklan Adsense yang dipaparkan. Untuk menyertai Google Adsense adalah sangat mudah dan percuma sahaja, jadi anda boleh menyertainya sekarangjika sesuai dengan jiwa anda! Selain daripada Google Adsense, anda boleh cuba lain perkhidmatan rangkaian iklan (Bidvertiser, AdBrite, dll) namun ramai orang memilih adsense sebagai iklan mereka di blog, kerana popularitinya.

BACA:  Duit tambahan RM1000 sebulan cara santai


2. Pemasaran Affiliate

Program affiliate adalah satu lagi cara terbaik untuk mendapatkan wang daripada blog. Anda hanya menyediakan pautan ke link affiliate anda, dan biarkan pengunjung anda klik. Pengunjung anda akan dihubungkan dengan web affiliate, dan jika mereka ikut arahan atau membeli produk, anda boleh mendapatkan wang.

3. Blog Perniagaan

BACA:  Cari duit berblog dengan pasang iklan

Blog sesuai dijadikan sebagai jurnal atau diari, juga boleh menjadi sebagai salah satu tools bagi membantu promosi perniagaan. Anda boleh menjual produk atau perkhidmatan anda dengan blog. Tulis artikel berkenaan apa yang anda nak jual dan seterusnya adalah dimana anda perlu sediakan payment gateway sebagai dasar membantu memudahkan pelanggan membuat pembayaran.

BACA:  10 Cara Buat Side Income Dengan Blog Untuk Tahun 2020

Jika ia masuk akal untuk anda mendapatkan wang dari blog, anda boleh cuba salah satu daripada cara diatas. Anda boleh memilih dan mencuba bahawa anda benar-benar boleh mendapatkan wang dari blog.

Anda dah ada blog ke belom?

Jika belum, Klik sini.

[1-click-image-ranker]

Leave a Comment

CommentLuv badge

%d bloggers like this: