health

Bayi kembung?

Sharing is caring

Ada satu petua ni.

Petua orang tua-tua.

Selalunya dulu-dulu macam-macam cara nak bagi baby tak kembung.

Lepas mandi tu ada yang sapu minyak yuyi.

Bila baby kembung setengah orang beri minum air grapes.

Sebenarnya apa cara pun tak kisah.

Yang penting bayi tak kembung.

Sebabnya bila kembung ni bayi akan menangis.

Dan susah nak hentikan dia menangis sebab dia rasa tak selesa perut.

Jika bayi anda kembung dan tak tahu nak buat sebab dah cuba macam-macam, cuba try test daun mengkudu.

Layurkan daun mengkudu tu atas api.

Lepas tu tekapkan di perut.

In shaa Allah bayi akan kentut-kentut tandanya angin dah keluar.

Boleh cuba jika sebelum ni dah putus asa dengan cara lain yang tak berkesan.

Hits: 4

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge