Bersyukurlah gaji sekadar cukup makan cuba korang banding dengan orang yang tak dapat kerja

Individu bujang yang menggunakan pengangkutan awam dan tinggal di Lembah Klang memerlukan sekurang-kurangnya RM1,870 sebulan bagi menampung perbelanjaan harian demi meneruskan kelangsungan hidup manakala individu bujang yang memiliki kenderaan perlu berbelanja RM2,490 sebulan untuk menjalani kehidupan lebih baik di lokasi sama.

Pasangan berkahwin tanpa anak dianggarkan memerlukan RM4,420 manakala pasangan berkahwin dengan seorang dan dua anak masing-masing perlu memperuntukkan RM5,730 dan RM6,620 sebulan.

Bagi pasangan warga emas di Lembah Klang, mereka perlu ada belanjawan RM3,090 setiap bulan bagi menampung kehidupan seharian di kota raya.

Baca lanjut di: www.msn.com

Hits: 2

This entry was posted in life and tagged , by Azam Mohd. Bookmark the permalink.

About Azam Mohd

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge