Betul ke borong barang China boleh dapat harga murah?

Jawapan kepada soalan betul ke borong barang China boleh dapat harga murah boleh jadi betul dan salah.

Kenapa macam tu pulak?

Tak payah pergi China pun boleh tahu.

Lihat sahaja barang yang dijual kat Malaysia ni sendiri.

Pergi Tesco harga lain.

Pergi Giant harga lain.

Pergi Speedmart 99 pun harga lain la pulak.

Jadi jika nak beli barang kita boleh dapat harga murah jika kita pergi ke tempat yang jual murah.

Pergi tempat jual mahal jadi mahallah perbelanjaan kita.

Pasaran adalah mengikut purchasing power pembeli.

Kuasa membeli kitalah yang akan menentukan pasaran.

Sama sahaja jika kita nak memborong barang dari China.

Carilah supplier yang jual murah.

Bagaimana nak tahu?

Senang je.

Tempat paling popular nak borong contohnya Alibaba.com, Aliexpress.com atau Taobao.com.

Saya ada tulis case study ringkas dalam post sebelum ini.

Harga-harga barang dipapar dengan jelas untuk pembeli membuat perbandingan jadi proses pembelian adalah telus.

Supplier juga perlu kita semak terlebih dahulu untuk elakkan supplier yang bermasalah.

Dengan kemudahan teknologi sedia ada juga anda tak perlu ke China untuk memborong tapi cukup dengan duduk di depan laptop pun dah boleh.

Percaya tak?

Jangan tak percaya.

Hits: 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge