tips

Beyblade Burst launcher fix

Sharing is caring
57 / 100

Bagi yang biasa main beyblade tu mungkin ada yang dah tau dan ada juga yang tak tahu.

Nak main beyblade mesti ada launcher untuk shoot beyblade ke dalam stadium.

Ibaratnya kalau main gasing dulu -dulu kita ada tali gasing untuk baling gasing berpusing atas tanah.

Inovasi gasing moden macam beyblade ni pun guna tali tapi dia ada launcher khas.

Dengan launcher ni orang yang tak tahu main gasing pun boleh pusingkan gasing dengan laju dan lancar.

Cuma masalahnya ialah launcher ini mudah rosak kerana pemain beyblade ni semuanya main kasar.

Bayangkan nak lawan beyblade ni mesti ada kekuatan dan kelajuan supaya beyblade ni boleh keluarkan lawan dari stadium atau hancurkan lawan dengan panggilan “burst”.

Baca:  Main scrabble raih markah kokorikulum sekolah

Jadi bila memasing main kasar ni ada je la launcher yang rosak. Dan apabila rosak sudah tak boleh pakai. Nak simpan banyak launcher rosak nanti kang jadi semak pulak rumah at last buang je.

AWAS! Korang rugi besar sebab kalau pandai repair boleh pakai balik dah jimat duit tu…huhu,

Tak susah mana nak repair, skru ada beberapa ketul je mudah buka dan mekanisme dalam tu pun taklah susah mana.

Launcher rosak mungkin disebabkan oleh:

  1. Tali dah lari dari track – mudah je, pastikan tali berada dalam landasan yang betul
  2. Gear ada yang dah terkeluar dari base – letak balik gear di tempat asal
  3. Spring penggulung dan tak kenyal atau dah tercabut – yang ini mungkin agak sukar dan perlukan part baru. Ambil je dari part lama-lama launcher yang dah tak pakai.
  4. Lain-lain.
Baca:  Let it rip Beyblade burst! Sukan gasing Beyblade ada potensi jadi hobi anak-anak yang sihat agar lebih bersemangat dan bermotivasi tinggi.

Nak gambaran lebih jelas korang boleh tonton je dibawah ni.

Untuk jadikan launcher lebih ringan dan lancar, boleh je sembur skit minyak WD40 atau minyak Singer.

Moga cubaan orang berjaya.

 

NAK TAHU AYAT COPYWRITING APA NAK GUNA UNTUK JUAL PRODUK DI FACEBOOK?

>> LIHAT CONTOH AYAT COPYWRITING <<

 

 

Hits: 28

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge