copywriting

Bila promot barang di media sosial buat la santai dan spontan jer

Sharing is caring

Nak promot barang adalah tak susah sebenarnya.

Kita selalu memikirkan ayat pemasaran yang skema, kaku dan hardsell bila nak menjual.

Tak best gitu.

So apabila kita promosi di media sosial, mesti ingat semua orang dalam mood santai.

Buat la santai dan spontan jer.

Nak menjual dalam Facebook ni ada seni dan budaya dia. Bukan boleh main hentam je. Memang hampeh la.

Baca:  2 Tips Menjual Tanpa Paksa Pelanggan Untuk Membeli

Cara dia kena bercerita dalam Facebook kita ni. Baru la orang nak baca.

Seeloknya sediakan template siap2 dalam henpon untuk ready to edit dan ejas sikit2 hoho … Ni semua gara-gara semalam lah baca template copywriting story selling.

Dah macam ensiklopedia pulak dah haha ..

Tu pun baca tak abis lagi. Banyak lagi nak habiskan. Belum habis pun idea dah datang.

Baca:  Soft Selling Kaedah Trending Mengiklankan Perniagaan di Facebook

Seronok baca walaupun template. Boleh edit-edit buat cerita kita sendiri.

Korang tak ada idea menulis kat facebook tu, baca lah template story selling.

 

NAK TAHU AYAT COPYWRITING APA NAK GUNA UNTUK JUAL PRODUK DI FACEBOOK?

>> MUAT TURUN CONTOH AYAT COPYWRITING PERCUMA <<

 

 

Hits: 25

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge