Blog WordPress Tarik Trafik Secara Pasif

Tahukah anda bahawa anda boleh menjana trafik secara pasif dengan blog? Dan trafik ini anda boleh halakan ke laman jualan atau laman affiliate, laman adsense, laman servis bengkel kereta atau apa sahaja yang anda mahu.

Blog yang saya maksudkan adalah blog wordpress percuma atau wordpress.com. Caranya mudah sahaja. Kumpul sepuluh atau lebih keyword yang sesuai dan berkaitan dengan niche anda. Bagaimana nak cari keyword tu ialah dengan menggunakan laman percuma di Google Adwords Keyword Tool. Setelah dapat keyword tersebut gunakan ia dalam blog post, tag dan kategori post anda.

BACA:  Cara Buat Blog Sendiri

Bila membuat post jangan copy post orang lain tapi jika anda malas sangat boleh buat post gambar dengan tag gambar tersebut dengan keyword unik. maksudnya keyword + no atau + keyword kedua. Jika keyword yang sama di gunakan Google akan lihat ia sebagai spam. Tidak sukar membuat kandungan post yang unik, keluarkan apa sahaja yang ada di kepala yang penting ianya tersusun dan sopan agar pembaca tidak terganggu.

BACA:  Bagaimana anda boleh jalankan bisnes tanpa perlu berada di kedai sepanjang masa?

Trafik tidak akan datang mendadak tapi jika anda buat posting yang betul secara berterusan anda akan lihat trafik datang secara pasif disebabkan kombinasi keyword yang ada dalam blog tersebut.

Ianya menarik trafik beratus-ratus pengunjung setiap hari secara pasif dimana didalamnya saya letakkan link fanpage, link affiliate dan barang-barang yang ingin dijual. Namun bukan semua barang boleh dijual begitu sahaja. Ianya mestilah berkaitan dengan niche anda atau anda boleh agak golongan mana yang mengunjungi blog tersebut.

BACA:  Inovasi blog promosi produk dan servis jana pendapatan tambahan

Menarik kan?

Berminat nak belajar sendiri?

Jika berminat nak tahu lebih lanjut boleh lihat tawaran saya di bawah.

Klik sini —> Panduan Lengkap Membina Blog WordPress Sendiri

2 thoughts on “Blog WordPress Tarik Trafik Secara Pasif”

  1. Pingback: 6 cara promosi untuk mendapatkan ‘fans’ dan 'Like' untuk Facebook Page » Cara Promosi | Pemasaran Facebook Fanpage & Blog
  2. Pingback: 6 cara promosi untuk mendapatkan ‘fans’ dan ‘Like’ untuk Facebook Page – Salam Blogger

Leave a Comment

CommentLuv badge

%d bloggers like this: