Bisnes online 2015: Apa persediaan bagi wanita yang nak mula bisnes di rumah?

Ramai wanita yang asyik terfikir bila agaknya mereka boleh buat bisnes dirumah. Dengan komitmen di pejabat, masa adalah sangat tidak mengizinkan. Macam impossible je! Lagi lagi tambahan pula banyak kerja – kerja sedia ada sebagai seorang surirumah memang memeningkan kepala!

Anak-anak dan suami juga memerlukan perhatian. Sebab itu dalam rumahtangga perlu ada sikap bantu membantu antara satu sama lain sebab semua tugas sepatutnya di pukul sama-sama. Dalam hal ini wanita memang perlukan persediaan mind set dari segi mental sebelum anda mulakan bisnes dari rumah yang di idam-idamkan.

BACA:  Donut Bangi viral

Jangan terus terjun tanpa membuat apa-apa persediaan khuatir keadaan menjadi lebih teruk berbanding dari sebelumnya dan akan mengakibatkan stress atau tekanan melampau silap-silap boleh meroyan la pulak! Apa yang anda perlu buat ialah survey dan tinjau-tinjau dahulu peluang yang ada. Masa anda pula cuba susunkan jadual, bila masa nak online dan bila masa pula nak siapkan makanan untuk keluarga.

Cuba-cuba bayangkan dan renungkan dengan jadual yang anda rangka boleh ke agaknya fit dengan masa yang anda ada? Bisnes pulak biarlah yang anda minat sebab bagi menjamin kelangsungan bisnes elok buat perkara yang kita suka dan minat bukan main hentam keromo ye! Supplier pula macammana kan. Jauh atau dekat yang penting mesti reliable dan tak banyak songeh dan ragam, silap-silap pelanggan dan ada pembekal pulak buat hal.

BACA:  Langkah - langkah promosi

BILA RAMAI FOLLOWER IKUT, LEBIH RAMAI ORANG NAMPAK PRODUK ANDA DI FB!

NAK TARIK LEBIH RAMAI FOLLOWER AGAR LIKES DAN KOMEN POST PRODUK ANDA?

>> DOWNLOAD CONTOH AYAT POSTING PRODUK MENARIK PERHATIAN ORANG! <<

So, untuk mulakan bisnes kat rumah pastikan semuanya in place supaya tindakan berjalan lancar dan licin. Kepala tak stress, keluarga terurus rapi. Masa tu, barulah best nak bisnes di rumah kan!

BACA:  Ahmad Maslan kata buat 2 kerja untuk tampung kos sara hidup. Setuju atau bangkang?

4 thoughts on “Bisnes online 2015: Apa persediaan bagi wanita yang nak mula bisnes di rumah?”

  1. Saya memang bekerja di rumah saja, anak-anak pun saya tak risau dah nak kena hantar nursery

Leave a Comment

CommentLuv badge

%d bloggers like this: