rezeki

Buat apa yang fitrah manusia suka

Sharing is caring

Pagi tadi dengar di Radio IKIM waktu drive nak beli sarapan.

Rupanya CEO Al-Ikhsan berkongsi tips.

Berniaga ni kita serve manusia.

Jika orang suka tentu orang support.

Tak kisahlah jika ada persiangan sekali pun.

Semua orang ada peluang.

Dia bagi contoh mudah.

McDonald’s.

Satu syarikat asing.

Datang niaga kat Malaysia.

Baca:  11 Amalan Memiliki Kekayaan oleh Ustaz Ebit Lew

Serve makanan bukan tempatan pun.

Dan ada banyak lagi saingan macam McDonald’s.

Apa kelebihan dia?

Dia sediakan apa yang kita suka.

Environment dia.

Bersih.

Selesa.

Wifi.

Boleh bawa family.

Ada drive thru bagi yang eat out.

Servis yang cepat.

Itu contoh dia.

Saya pun nak bagi contoh.

Restoran mamak.

Baca:  Minda jutawan

Berapa banyak restoran mamak daaaa….

Apa yang istimewa mamak ni?

Makanan sama je.

Uniknya mamak ialah kita sampai je ada orang approach ambik order.

Itu signature dia

Pelanggan suka sangat bila dilayan.

Jadi bisnes ni ialah buat apa fitrah manusia suka.

In shaa Allah.

Hits: 0

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge