Buat apa yang fitrah manusia suka

Pagi tadi dengar di Radio IKIM waktu drive nak beli sarapan.

Rupanya CEO Al-Ikhsan berkongsi tips.

Berniaga ni kita serve manusia.

Jika orang suka tentu orang support.

Tak kisahlah jika ada persiangan sekali pun.

Semua orang ada peluang.

Dia bagi contoh mudah.

McDonald’s.

Satu syarikat asing.

Datang niaga kat Malaysia.

Serve makanan bukan tempatan pun.

Dan ada banyak lagi saingan macam McDonald’s.

Apa kelebihan dia?

Dia sediakan apa yang kita suka.

Environment dia.

Bersih.

Selesa.

Wifi.

Boleh bawa family.

Ada drive thru bagi yang eat out.

Servis yang cepat.

Itu contoh dia.

Saya pun nak bagi contoh.

Restoran mamak.

Berapa banyak restoran mamak daaaa….

Apa yang istimewa mamak ni?

Makanan sama je.

Uniknya mamak ialah kita sampai je ada orang approach ambik order.

Itu signature dia

Pelanggan suka sangat bila dilayan.

Jadi bisnes ni ialah buat apa fitrah manusia suka.

In shaa Allah.

Hits: 0

This entry was posted in rezeki and tagged , , by Azam Mohd. Bookmark the permalink.

About Azam Mohd

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge