Cara mudah carian kata kunci bagi menaikkan ranking SEO

Anda tidak perlu menghabiskan banyak masa menyelidik kata kunci untuk kempen SEO anda.

Malah, hanya dengan menggunakan Google sendiri anda akan dapat menjana semua rentetan kata kunci yang diperlukan untuk membina sebuah laman web yang sangat disasarkan, dioptimumkan sepenuhnya untuk enjin carian utama.

Untuk memulakan, lawati Google.com dan melihat istilah carian berkaitan yang muncul apabila anda masukkan dalam mana-mana kata kunci.

Mulakan dengan kata kunci yang berkaitan untuk industri anda bahawa orang-orang mungkin mencari dan semasa anda menaip dalam frasa kata kunci, lihat ke bahagian bawah keputusan dan anda akan mendapati banyak cadangan untuk carian yang berkaitan berdasarkan kata kunci tersebut!

Kata kunci ini akan membantu anda datang dengan kata kunci tambahan untuk digunakan apabila membangunkan kempen SEO anda.

Ingin mengambil langkah seterusnya? Masukkan dalam beberapa istilah carian dan melihat apa yang datang di bawah cadangan kata kunci tambahan. Anda akan mempunyai bekalan yang tidak terhad rentetan kata kunci yang sangat disasarkan untuk digunakan apabila mengoptimumkan laman web anda untuk enjin carian.

Menggabungkan mereka rentetan kata kunci tertentu dan anda akan dapat mengoptimumkan sepenuhnya kandungan anda untuk memandu beribu-ribu trafik yang sangat disasarkan dimana pengunjung terarah ke laman web anda dengan mudah.

Hanya ingat, apabila menjalankan penyelidikan kata kunci cara ini, anda akan mahu mencari gabungan kedua-dua istilah kata kunci head terms dan long-tail keywords. Biar saya jelaskan perbezaannya, jika anda tidak pasti.

Frasa kata kunci head terms yang biasanya lebih pendek, lebih bersifat umum tetapi masih relevan kepada kandungan anda. Head terms biasanya hanya beberapa patah perkataan (contoh: pemasaran e-mel), dan sering lebih sukar untuk mendapat ranking kerana mereka secara semulajadinya lebih generik.

Kata kunci long-tail biasanya terdiri daripada 3 atau lebih perkataan, membentuk soalan atau kenyataan. Ini termasuklah kata-kata seperti: bagaimana membuat wang blogging.

Adalah penting untuk mempunyai kombinasi kedua-dua istilah head terms dan istilah carian ekor panjang supaya anda membuat strategi pengoptimuman yang lebih ditakrifkan, seimbang. Sebab istilah kepala biasanya dicari secara lebih kerap mereka sering lebih sukar untuk mendapat pendahuluan, tetapi oleh menggabungkan strategi anda dengan kedua-dua head terms dan long-tail, anda mampu untuk menyasarkan gabungan pepejal carian.

Panduan naikkan ranking SEO

Hits: 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge