Cara labur RM100 menjadi RM1577.98

Orang bisnes kita pun nak bisnes.

Tapi tak tau nak bisnes apa.

Bisnes ada banyak bisnes.

Ada yang nak jadi jutawan.

Untung ciput tak nak.

Nak untung kaw kaw punya.

Itulah imaginasi orang yang tak pernah bisnes tapi nak bisnes.

Bagi yang dah lama pulak tapi tak naik-naik memang rasa bersyukur dapat bertahan ada income masuk walau sedikit.

Apa yang penting ialah ROI atau return of investment.

Untung yang masyuk adalah lebih banyak dari modal yang dikeluarkan.

Mesti ada untung mah.

Jadi jangan berkira dengan untung yang sedikit tapi usahakan profit masuk secara konsisten.

Kemudian sedikit demi sedikit gandakan keuntungan tu jadikan ia membesar dan membesar,

Macam tu lah mindset bisnes.

Mula-mula ujudkan funnel bisnes.

Inilah yang paling penting tak semua orang boleh buat.

Bagi yang baru nak bisnes jangan nak berangan jika funnel bisnes pun tak ada.

Funnel bisnes menjamin income masuk bertali arus.

Jika funnel bisnes tak berfungsi nilah time orang bisnes rasa nak meroyan.

Rezeki tak masuk.

Ada la tu sebabnya.

Kena repair atau buat baru lah baru tau pening kepala.

Oleh itu bagi yang baru nak bisnes jangan perkecilkan income yang sikit tapi fikir macamana nak dapat income konsisten.

Tak kisah ciput ke apa ke.

Dapat ciput alhamdulillah.

Dapat gedabak, buat la kenduri kambing panggang.

Nak tahu cara buat duit?

Klik sini —>  Belajar buat duit

Hits: 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge