bisnes internet

Cara memulakan bisnes online untuk tambah pendapatan

Sharing is caring

Ada banyak cara nak mula.

Terpulang kepada kesesuaian kita.

Jadi jangan main taram dan nak cepat sebab nak duit.

Justifikasi anda nak bisnes tu tak berapa kuat dan mungkin tersungkur akhirnya.

Sebabnya bisnes online banyak jenisnya jadi kita mungkin sesuai untuk jenis bisnes online yang tertentu.

Mungkin tak nampak lagi kan betapa banyaknya yang akan buat kita keliru jadi study dan pilih-pilih dulu.

Kemudian cuba satu dulu.

Lama kelamaan kita akan lebih faham liku-liku dia dan asam garam yang membawa klu hala tuju kita yang mana sesuai dan tak sesuai.

Baca:  Apa nak buat jika saya nak mula bisnes di tahun 2021?

Tapi kena la cuba satu dulu jika tak sampai bila pun tak mula.

Lagi cepat buat silap lagi cepat kita betulkan dan boleh tahu kita nak hala bisnes ke mana.

Jika nak mula terus nak perfect memang tak ada lah.

Ok balik ke asal tadi jenis bisnes online yang ada.

Nak tau ke.

Bisnes online yang maya ialah bisnes produk digital dan affiliate nya.

Contoh produk digital ialah ebook, video, perisian, apps, plugin etc.

Ini baru betul bisnes alam maya.

Lagi ada bisnes online jual produk fizikal yang boleh dipegang dan perlukan pos untuk penghantaran.

Baca:  Bagaimana anda boleh jalankan bisnes tanpa perlu berada di kedai sepanjang masa?

Cuma marketing di buat secara online.

Contoh produk – kesihatan, kecantikan, dekorasi, gajet, pelbagai aksesori etc.

Dalam kedua-dua kategori produk ianya berkongsi cara marketing yang sama iaitu pemasaran internet.

Produk ada, modal ada pun tak guna kalu tak tau marketing.

Tapi jika tau marketing, modal tak ada pun dah boleh mula.

Nak tau tak?

Klik sini —> cara mula bisnes online

 

NAK TAHU AYAT COPYWRITING APA NAK GUNA UNTUK JUAL PRODUK DI FACEBOOK?

>> LIHAT CONTOH AYAT COPYWRITING <<

 

 

Hits: 11

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge