Cara mudah buat video dengan WPS Presentation

Teknik sesuai hanya untuk korang yang malu nak tayang muka kat youtube.

Bagi yang tak malu tu, just pakai smartphone pun dah ok.

SO bag yang tu kita boleh pakai software buat presentation. Dengan kemahiran susun ayat yang menarik dan mencetus minat orang, kita boleh buat beberapa slide yang dimulakan dengan intro, isi dan akhir sekali buat call to action.

Dalam hal ni aku buat video kat bawah ni guna WPS Presentation.

Rupanya mudah sangat.

Kat atas ni aku buat 5 slide lepas tu terus tekan export video.

Lepas tu terus jadi video mp4.

Kemudian boleh terus upload ke youtube.

Mudah kan?

Hits: 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge