bina blog

Cara nak buat blog untuk jual online

Sharing is caring

Blog adalah cara promosi produk feveret saya.

Anda bagaimana?

Dari survey saya dapati ramai yang lebih suka fb untuk buat promosi. Ini kerana ianya media yang mesra dengan sesiapapun.

Cumanya cuba kita bertanya ke dalam diri; adakah medium fb ni masih menyengat? Jika ya, its ok.

Jika tidak, lets go to the blog tapi still maintain fb.

Mungkin masih ramai yang tak berapa nak faham sistem blog sebab tu tak nak buat blog.

Tapi blog tetap menjadi feveret di hati ini!

Baca:  Duit tambahan RM1000 sebulan cara santai

Kenapa?

  1. Boleh pilih yang percuma jika anda belum ada modal. Boleh mula immediately. At least ada dua platform iaitu blogger.com dan wordpress.com yang boleh kita cuba. Tak perlu modal bagi yang baru nak mula.
  2. Promosi adalah dengan update post baru. Post boleh dibuat dalam bentuk gambar untuk nampak lebih real (anda bukan scammer kan?). Paling kurang, update satu hari satu post. Tu je.
  3. Blog ni beroperasi 24 jam selagi internet ni available. So promosi pun 24 jam la, betul kan.
  4. Trafik adalah otomatik lagi banyak jika SEOnya betul dan hampir tepat.
  5. Trafik ini pula kita boleh channel out dengan letakkan link fb, fanpage, link afiliate atau no hp kita.
  6. Banyak lagi yang tak tercerita disini.
Baca:  10 Cara Buat Side Income Dengan Blog Untuk Tahun 2020

Berminat? Sila dapatkan Panduan Buat Blog untuk dapatkan idea.

 

NAK TAHU AYAT COPYWRITING APA NAK GUNA UNTUK JUAL PRODUK DI FACEBOOK?

>> LIHAT CONTOH AYAT COPYWRITING <<

 

 

Hits: 3

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge

3 Comments on “Cara nak buat blog untuk jual online”

  • rokok itu haram mau online mau langsung semuanya haram

  • blog ni boleh dianggap pelaburan jangka msa pjg,,lagipun entrinya tak perlu diulang2 sebab ianya sentiasa ada berbanding fb

  • post fb lama-lama dia tenggelam tapi dengan blog jika teror seo dia stay lama kat google