Cara promosi facebook page

Rasanya dah banyak kali ulang ni tapi saya tak akan jemu sebab ramai orang perlukan pengetahuan ini sebab masih belum berjaya membuatkan facebook page mereka diketahui. Terdapat beberapa cara untuk promosi facebook page dimana anda boleh gunakan cara promosi yang percuma atau berbayar.

Antaranya:

1. Blog

2. Iklan FB ads

3. Viral apps

4. Facebook groups

Saya ingin kembangkan sikit topik ini. Facebook groups yang bagus adalah groups yang responsif. Nak mengiklan di groups? Mudah sahaja. Mula-mula minta kebenaran admin. Tawaran yang hendak dibuat mestilah menarik dan tidak berbentuk spam. Iklan yang bagus adalah yang tidak menyakiti bakal pelanggan dan bersahaja. Bagi menambahbaik iklan tersebut anda boleh pasangkan fan gate, opt in agar promosi anda tidak terbengkalai begitu sahaja apabila tiada yang membeli. Paling kurang dapatkan like dan emel bakal pelanggan.

5. Forum

6. Friendgate

dan banyak lagi cara yang anda boleh gunakan. Sebenarnya yang penting adalah kreativiti anda untuk menarik orang lain join facebook page anda. Kemahiran dan skill ini tidak boleh dibeli tetapi boleh dipelajari dan kemudian dipraktikkan.

Sekiranya anda rajin attend seminar dan beli ebook, ianya masih tidak mencukupi selagi anda tidak membuat promosi sebenar di facebook secara trial and error. Ianya ibarat eksperimen yang anda ulang ulang hingga anda dapat keputusan yang paling optimum.

Sewaktu itu anda bolehlah dipanggil mahir dan akhirnya menjadi pakar. Mulakan cubaan promosi hari ini juga dan jangan takut gagal tapi berani gagal untuk mencapai kejayaan di kemudian hari.

Klik sini —> Cara promosi page FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge