panduan fanpage

Cara Promosi Fan Page

Sharing is caring

Jika ditanya apakah cara promosi fan page yang paling saya suka. Jawapannya adalah cara promosi fan page dengan menggunakan blog. Saya senaraikan dibawah ini sebab-sebab utama kenapa saya sukakannya:

1. Promosi kaedah ini adalah percuma – tiada kos tambahan

2. Promosi berjalan berterusan tanpa henti 24 jam sehari, 7 hari seminggu – yang penting anda perlu tahu SEO (dengan seni SEO anda boleh dapat trafik percuma dari Google!)

3. Promosi tidak perlu selalu diberi perhatian-ia ibarat buat dan tinggal

4. Promosi cara mudah – tidak sukar untuk set up. Hanya letak link Fan Page anda dalam blog post yang menceritakan tentang produk yang anda jual di Fan Page. Siap! Blog fungsinya menarik trafik manakala FanPage berfungsi sebagai landing page. Ketahuilah strategi bina blog berpengaruh. Saya telah buktikan yang saya telah berjaya dapatkan 1000++ fans hanya dengan cara promosi fan page dengan blog. Anda boleh lihat blog saya disini:

Blog bengkel ModifikasiKereta

http://azam97.wordpress.com

Namun ada banyak lagi cara untuk promosi di facebook. Ini semuanya bergantung kepada kesesuaian dan tahap pemahaman masing-masing berkenaan medium pemasaran yang digunakan. Bak kata orang nak promosi ni ada seninya dan pemasaran di Facebook ada seni yang tersendiri.

Klik sini —> Belajar seni pemasaran di Facebook

 

NAK TAHU AYAT POWER APA NAK GUNA UNTUK TARIK LIKES DAN KOMEN?

>> CONTOH AYAT POWER TARIK LIKES DAN KOMEN <<

 

 

Hits: 0

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge