Cara promosi produk affiliate Amazon

Alhamdulillah baru baru ini saya baru menerima satu cek komisen dari Amazon. Macam tak percaya pula. Sebenarnya ini pertama kali saya terima cek affiliate dari luar negara. Jadi ini menunjukkan Amazon sebenarnya adalah sebuah syarikat yang boleh dipercayai sekiranya anda adalah seorang affiliate marketer tidak kira dari mana kita berada. Cara pengurusan rekod jualan dan rekod komisen pula adalah jelas dan telus setakat ini.

Yang saya ingin kongsikan kisah komisen ni pun bukannya banyak sangat cuma agak excited sedikit nak cerita ialah kerana cara sales funnel yang saya set up semuanya adalah percuma sahaja. Walaupun percuma cara yang digunakan adalah dengan leverage autoriti laman yang sudah established jadi kita cuma perlu buat promosi mengikut standard yang telah ditetapkan bagi menjaga kualiti dan imej laman tersebut. Sifat penarik pada laman ini ialah info yang sangat berguna, ringkas dan padat pada masa yang sama menimbulkan minat pengunjung untuk membuat pembelian. Oleh itu, dari laman ini kita akan dapatkan trafik yang berkualiti dan mempunyai probabiliti untuk membeli yang agak tinggi.

Trafik ini kemudian di halakan pula ke landing page yang juga dibina dari platform blog yang percuma juga. Fungsi landing page ialah platform dimana pengunjung akan klik untuk membeli. Landing page yang baik ialah tidak meleret, mempunyai info penjual yang sangat ringkas, info produk dalam bentuk poin dan ada link affiliate Amazon yang jelas dan besar bagi pengunjung untuk klik dan seterusnya membuat pembelian.

Saya ulang kembali – sales funnel affiliate Amazon perlu ada laman yang sediakan info produk bagi menarik trafik kemudian perlu ada landing page yang mengandungi link affiliate Amazon.

Melihat kepada set up yang mudah ini, sesiapapun termasuk anda mampu untuk meraih komisen dari Amazon yang menjual pelbagai jenis produk.

Walaupun tools dan resources yang digunakan semua percuma ia masih mampu untuk menjana komisen maka bagi saya teknik ini adalah sangat berharga. Saya ingin menawarkan teknik ini secara percuma dengan syarat anda mendapatkan pakej webaffiliate Amazon dari link di bawah.

Mengapa saya tawarkan pakej 2 in 1 ini. Ianya adalah kerana kedua-dua teknik mempunyai kelebihan dan kekurangan masing-masing. Teknik percuma selalunya anda terikat dengan syarat-syarat ketat tuan punya laman web di mana banyak kekangan dan mungkin anda perlu buat teknik yang anda tidak suka walau ia percuma sekalipun. Ada masa-masa tertentu kemungkinan anda tidak layak untuk membuat promosi pun atas alasan anda memberi input yang berkualiti rendah. Manakala jika anda mempunyai laman webaffiliate sendiri anda adalah bos yang menentukan apa yang anda boleh buat dan semua promosi adalah atas kawalan anda sendiri.

Jadi mana satu yang anda pilih? Jika anda mendapatkan pakej webaffiliate Amazon dari link di bawah saya akan memberi kedua-duanya dan anda mempunya kedua-dua pilihan untuk membuat komisen di Amazon.

Tidak ada was-was dan keraguan lagi untuk bermula di Amazon!

Klik sini –> Muat turun video pengenalan Amazon secara percuma

Hits: 6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge