Cara promosi produk guna Facebook landing page

Saya akan tunjukkan cara macamana cara buat facebook landing page di fb page beserta dengan contoh agar anda nampak sendiri bagaimana proses ini berjalan. Untuk tidak membuang masa saya tunjukkan kedua-dua facebook landing page dan juga opt in gate yang saya panggil ‘Double Trouble Gate’ sebagai facebook landing page.

Klik link dibawah untuk lihat facebook landing page yang saya setup:

http://www.facebook.com/pages/Pemasaran-Fanpage-dan-Blog/144532402230216?sk=app_102068836552678

Sebelum itu perhatikan betul-betul bahawa anda akan perlu melalui step-step yang berikut untuk melihat keseluruhan struktur facebook landing page ini’:

 1. Klik like facebook landing page (Like Gate)
 2. Setelah klik like, anda dapati bahawa anda akan dibawa ke squeeze page (Opt-in Gate)

Anda boleh sesuaikan facebook landing page dan squeeze page ini mengikut kesesuaian niche bisnes masing-masing. Tidak semestinya untuk IM sahaja.

Sekiranya anda mengiklankan kempen anda dengan fbads, facebook landing page ini sangat sesuai bagi bisnes untuk mengumpul email list pelanggan dan juga menggunakan kempen yang sama mengumpul ‘like’. Jadi anda sudah menjimatkan kos pengiklanan kepada separuh kerana tindakan anda adalah 2 in 1.

BACA:  Cara dapat 1000 like di Facebook Fan page tanpa kos

Anda juga boleh mula dengan zero kos apabila anda menawarkan panduan percuma yang sangat berguna dan praktikal atau lain-lain yang boleh menarik perhatian bakal pelanggan anda untuk mendapatkannya di FB groups.

Berbalik kepada squeeze page tadi, seperti yang anda lihat, tab fanpage page ini ada borang untuk anda mendaftar nama dan emel untuk offer newsletter tadi. Bagaimana nak buat?

Caranya:

 1. Setup akaun fanpage anda sendiri. Dengan akaun profil personal anda tidak boleh buat semua ini. Akaun fanpage sebenarnya cumalah sub akaun profil anda sahaja. Jadi, tidaklah sesusah mana pun – daftar emel, nama dan saya akan beri panduan percuma setup fanpage ke mailbox anda.
BACA:  3 cara promosi produk dengan Facebook Fanpage berpengaruh

Daftar nama dan emel disini => klik sini untuk buat fan page

 1. Download apps percuma iframe ke fanpage tersebut
 • Embed coding autoresponder dalam tab fanpage yang anda telah download apps iframe tadi.

 • Tips: Primary coding autoresponder mestilah di upload dalam hosting dan server yang berbayar (sama seperti website/blog berbayar). Coding yang di copy pada fanpage cumalah sebagai mirror sahaja. Sebabnya facebook tidak ada menyediakan khidmat hosting.

  Sekiranya anda perlukan hosting dan domain yang murah yuran tahunannya boleh dapatkan dari sini – http://bit.ly/domainhostingmurah

  Jika belum ada autoresponder pula anda boleh dapatkan yang tidak perlukan yuran bulanan. Beli sekali dan pakai sahaja. Dapatkan dari sini – http://bit.ly/pemasaranautoresponder

  Imbas kembali, anda akan lihat beberapa perkara yang berlaku:

  1. Email anda dimasukkan ke dalam autoresponder saya (anda perlu confirm email anda ini).
  BACA:  6 cara promosi untuk mendapatkan ‘fans’ dan 'Like' untuk Facebook Page
 • Anda akan diberikan ebook percuma step by step buat fan page (atau sebarang produk yang anda janjikan) melalui email selepas pengesahan email anda yang mana dari sini anda boleh bina landing page dengan create satu tab.

 • Anda perlu like untuk melihat tawaran produk yang ada disebalik fan page. Dengan ini “Like” untuk fanpage saya juga meningkat. Lepas tu, Anda ditawarkan produk affiliate lubuk income internet.

 • Dalam ertikata lain, saya telah hasilkan squeeze page terus di dalam FB fanpage saya sahaja. Kalau nak tengok prosesnya, cubalah sendiri.

  [1-click-image-ranker]

  Leave a Comment

  CommentLuv badge

  %d bloggers like this: