bina blog

Cari duit berblog dengan pasang iklan

Sharing is caring

Tulis blog isu semasa lebih mudah.

Ya, isu semasa dan kuncinya di sini adalah cepat update. Berita boleh dicedok dari Utusan, Sinar Harian, Metro dan sebagainya. Yang perlu hanya ubah tajuk (jangan hype sangat) dan pastikan letak kredit diakhir post kerana dengan cara inilah post akan bernilai dan ada autoriti samada ia benar atau palsu.

Letak iklan adsense pada tempat yang betul

Tumpukan perhatian untuk letak iklan di tempat yang hampir dengan ibu jari yang skroll ketika membaca di handset.

Caranya, letakkan :

– 1 iklan 300×250 sebelum tajuk berita
– 1 iklan 300×250 selepas tajuk berita
– 1 iklan 300×600 di sidebar kanan
– Enable iklan “Page Level Ads” iaitu Anchor dan Vignette Ads

Pastikan guna template yang responsive dan perlu ingat, kebanyakkan pembaca sekarang adalah melalui handset. Dan biasanya pembaca akan baca tajuk, content sehingga habis post dan mereka akan skroll sedikit sahaja selepas itu. Jadi, jangan membazir letak iklan kat tempat lain melainkan tempat yang saya senaraikan kat atas.

Pasang iklan pop up

Boleh guna popup tapi yang hanya keluar apabila guna smartphone. Jadi pembaca guna pc iklan tak keluar. Secara tak langsung anda tak buang semua pengunjung blog anda sebelum mereka masuk untuk baca content. Apatah lagi blog anda masih baru. Guna cara mesra pembaca.Contoh iklan pop up yang boleh dipasang ialah Mobicow.

Orang masuk blog, baca content dan secara tak langsung orang klik atau terklik iklan adsense dan pop up yang anda letak pada tempat yang sesuai tadi.

 

NAK TAHU AYAT POWER APA NAK GUNA UNTUK TARIK LIKES DAN KOMEN?

>> CONTOH AYAT POWER TARIK LIKES DAN KOMEN <<

 

 

Hits: 1

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge