Berterima Kasih, Bersyukur Dan Sentiasa Muhasabah Diri InshaaAllah Kita Akan Capai Impian Apa Yang Dihajati

Sharing is caring

Sharing is caringSemua orang ada impian agar dapat capai apa yang di hajati. Untuk capai impian ini kita manusia telah di beri banyak jalan, petunjuk dan kunci-kunci melalui mesej yang di sampaikan menerusi Al Quran dan Hadis. Kadang kita tak mampu ingat semua apatah ;agi nak buat semua walaupun benda basic dan asas. Oleh itu … Read more

Telefon PERCUMA YES 4G Untuk Anak-anak Keluarga B40

Sharing is caring

Sharing is caringMacam mana nak dapatkan TELEFON PERCUMA YES 4G Learn From Home Program. Alhamdulillah ada yang dah dapat telefon YES. Pada yang belum mohon boleh cuba mohon macam cara di bawah. TELEFON PERCUMA UTK ANAK KELUARGA B40  Ibu bapa dah isi untuk anak-anak ke..abang akak dah isi untuk adik yang bersekolah KERAJAAN ke?? Ini … Read more

Tanamkan Minat Menulis Tambah Pendapatan Sampingan

Sharing is caring

Sharing is caringMungkin tak semua orang minat menulis tapi minat menulis ni boleh dipupuk samada secara rela ataupun paksa. Kenapa? Secara sedar atau tidak semua orang sebenarnya ada menulis. Tak kisahlah tulis status facebook, instagram, blog atau apa sahaja itu tetap dikira sebagai menulis. Jadi menulis ni semua orang boleh buat. Tapi ada juga orang … Read more

Bagaimana Impian Bantu Capai Kejayaan

Sharing is caring

Sharing is caringKisah nenek moyang kita ada menceritakan kisah Mat Jenin yang berangan tapi tidak kemana pun kononnya kejayaannya tu. Walaubagaimanapun kita tak perlu ikut sangat naratifnya kerana jika kita bawa cerita ini dalam keturunan kita alamatnya memang tujuh keturunan pun tak akan berjaya. Kali ni nak bawa kisah The Terminator, Arnold Scharwzaneggar yang merupakan … Read more

Untunglah Ada Hobi Untuk Ubat Hati Bosan

Sharing is caring

Sharing is caringTak semua orang ada hobi. Tapi untungnya orang yang ada hobi. Untuk ubat hati yang terasa bosan. Hobi boleh mengubat hati. Hobi boleh hapuskan kebosanan. Setengah orang kata hobi menjadi terapi. Jadi sekiranya orang yang suka akan hobinya bermaksud dia sangat perlu untuk buat hobi tu bagi mengeluarkan energy yang disalurkan ke satu … Read more

3 Teknik Langsai Hutang Pinjaman dalam Masa 5 Tahun

Sharing is caring

Sharing is caringMajoritinya hutang pinjaman adalah hutang yang dibuat untuk membeli kereta dan rumah. Bagi sesetengah golongan, pinjaman untuk membeli kereta dan rumah adalah cukup mudah. Tanpa memikirkan masa hadapan, banyak orang membuat pinjaman untuk membeli kereta dan rumah. Dengan alasan, lagi cepat membuat pinjaman, lagi cepat hutang selesai. Kesannya, ramai yang masih menanggung hutang … Read more

Bisnes Online vs Belajar Online

Sharing is caring

Sharing is caringSejak PKP ni tiba tiba bisnes online jadi popular. Akibat dari had pergerakan dan larangan keluar rumah menjadikan tempahan online menjadi pilihan agar keselamatan dan kesihatan masing masing tidak terjejas. Bisnes secara online menjadi satu desakan kerana pulangan ekonomi yang diperlukan dan tanpa medium online bisnes tidak berjalan dan duit tak masuk. Suka … Read more

Tips renew insuran online

Sharing is caring

Sharing is caringRamai yang terkesan dengan PKP samada penjual insuran atau orang yang memerlukan insuran sama-sama memerlukan. Mujur banyak urusan boleh dipermudahkan dengan perkhidmatan secara online. Tak terkecuali urusan nak renew insuran. Menteri pengangkutan ada bagitau kenderaan tak ada road tax ok lagi tapi masih perlu ada insuran time PKP ni. Jika boleh mestiada ada … Read more

Virus tu apa dan bagaimana dia boleh terus hidup?

Sharing is caring

Sharing is caringVirus ni zombie. Ya, kalau korang nak senang faham boleh cakap macam tu. Virus ni ibarat macam robot atau mesin yang bukan mekanikal tapi mesin biologi. Agak menakutkan. Virus ni sebenarnya ialah partikel protein yang kat dalamnya ada bahan genetik DNA atau RNA. Bayangkan macam lolipop yang di lapisan luarnya ada karamel keras … Read more

Nak Kaya Raya? Jom sertai contest Kaya Raya di Bhpetrol untuk memenangi wang tunai dan epoints !

Sharing is caring

Sharing is caringNampaknya pam minyak berlumba-lumba buat contest untuk galakkan pembelian petrol di kiosk atau stesen mereka. Sebelum ini Petron yang dah tamat tempoh dan sekarang ni BP pula buat contest kaya raya. Syaratnya belanjakan RM40 sekurang-kurangnya di BP. Tak kisah samada dengan debit card atau wang tunai yang penting belanja minimum RM40. Kemudian isi … Read more