bisnes internet cara promosi

Dah ada produk, tapi tak tahu macamana nak jual?

Sharing is caring

Selalu kita keliru.

Ini biasa.

Bila nak bisnes, ada kata mesti ada produk dulu.

Tapi bila dah ada produk tak tau camner nak pasarkan.

Ada juga kata belajar marketing dulu.

Tapi hasilnya semua benda pun kita jual, tak fokus dan caca marba jadinya.

Sebenarnya dua-dua bidang pun kena ada ilmu.

Nak jual produk apa dan bagaimana nak jual.

Keduanya ada seni.

Sebab apa?

Baca:  Ayat promosi jualan power berpengaruh tarik pelanggan

Kerana produk A pelanggan yang beli ialah jenis A juga.

Rupanya produk A susah nak jual kat orang B.

Ini bukan pasar malam bang jual lambak orang sume beli.

Itu makanan atau minuman memang orang bedal.

Cuba jual ubat sakit tekak kat orang kencing manis atau jual ubat gout kat orang sakit mata.

Nak menjual ni ada strateginya.

Especially fesbuk, pelanggan yang suka produk kecantikan ada grupnya.

Baca:  Contoh ayat promosi produk Shaklee

Pelanggan yang suka kongsi tips didik anak-anak lain grupnya.

Pelanggan yang suka baju lawa lain pulak grupnya.

Jadi kita tak boleh pukul rata jual semua barang semua grup.

Teknik pemasaran ini ada seninya.

Baca: Pakej kedai pintar bantu PKS jual produk

 

NAK TARIK LEBIH RAMAI FOLLOWER AGAR LIKES DAN KOMEN POST ANDA?

>> TIPS NAK TARIK FOLLOWERS <<

 

 

Hits: 76

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge

2 Comments on “Dah ada produk, tapi tak tahu macamana nak jual?”

  • ooo susah gak ni . iya lah cara buat banyak duit ni memang la tak senang..memerlukan ilmu, kepakaran dan kesabaran. mcm mana nak lakukan produk secara online? well bole guna facebook ads , google ads , seo kan page. belajar la sikit…in sha Allah bole

  • nura; upgrade ilmu untuk upgrade income kan hihi