health kesihatan tips

Darah pekat punca sakit kronik boleh dirawat dengan asam gelugur

Sharing is caring
56 / 100

Darah pekat merupakan salah satu punca masalah kepada sakit kronik. Oleh yang demikian adalah wajar diambil serius sekiranya korang ada mengalami masalah darah pekat.

Antara masalah yang mungkin timbul akibat darah pekat adalah:

  • darah beku dan mengalir perlahan
  • kadar pembekuan tinggi sekat aliran darah
  • sakit badan, sakit kepala, migrain
  • otak tak cukup oksigen, maut
  • tekanan darah tinggi, jantung
  • sakit mata kurang oksigen dalam saluran darah mata dan lain-lain sakit kronik.

Oleh yang demikian perlu ada satu cara bagaimana nak mengurangkan darah pekat. Selalunya doktor ada ubat-ubat sintetik tertentu untuk mencairkan darah.

Baca:  Kenapa haiwan liar melata diharamkan makan, ini hikmahnya bila terjadi outbreak jangkitan coronavirus yang ditakuti

Walaubagaimanapun terdapat petua orang dahulukala yang sesuai sangat untuk kita ambil tahu dan amalkan.

Caranya :

Ambil sekeping asam gelugor. Di basuh bersih dan masukkan kedalam satu gelas air panas. Kemudian di tutup dan dibiarkan selama 2 jam. Baru diminum.

Asam keping yang digunakan tadi ambik di simpan dalam peti dan esoknya boleh digunakan lagi. 1 keping boleh diguna pakai sebanyak 3 kali/3hari.

Minum setiap hari berturut turut sehingga selesai masalah yang di hadapi. Selepas itu pergilah check di klinik atau hospital samaada ada perubahan atau tidak.

Baca:  Laptop online murah bawah RM1200

Jika ada perubahan alhamdulillah boleh diamalkan.

Jika tiada perubahan, sila dapatkan nasihat doktor kerana samada badan korang tak serasi atau penyakit korang dah sampai stage dimana asam gelugur pun tak boleh nak cover dah.

Semoga bijak dalam membuat penilaian dalam menjaga kesihatan diri sendiri.

In shaa Allah.

 

NAK TAHU AYAT COPYWRITING APA NAK GUNA UNTUK JUAL PRODUK DI FACEBOOK?

>> LIHAT CONTOH FORMAT COPYWRITING <<

 

 

Hits: 96

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge