fb ads iklan iklan online pemasaran fb

DVD simple cara buat fb ads tapi sales power dengan harga murah

Sharing is caring

FB ads adalah Facebook ads yang merujuk kepada iklan berbayar di Facebook. Jika kita lihat di sebelah kanan akaun Facebook anda akan lihat banyak iklan yang tersusun dari atas ke bawah itu semuanya slot iklan berbayar.

Posting biasa di wall atau timeline hanya rakan-rakan anda yang akan dapat melihat posting tersebut jika anda cuba mengiklan produk anda di situ berbanding jika iklan fb ads ini dibuat semua orang yang sedang melayari Facebook akan ternampak iklan anda bergantung kepada target group yang anda telah pilih sebelumnya. Jadi dengan FB ads lebih ramai prospek yang anda akan target tambahan lagi mereka adalah group yang lebih tepat untuk anda tujukan iklan tersebut.

Baca:  Pelbagaikan cara promosi page facebook

Masalahnya adalah FB ads:

1. Agak teknikal

2. Banyak options yang memeningkan kepala

3. Melibatkan kos

4. Jika tidak mahir anda akan belanjakan lebih wang dari apa yang sepatutnya anda labur

Tidak banyak panduan di pasaran yang menerangkan tentang FB ads. Jika ada pun ianya dibuat dalam bentuk ebook. Ianya diterangkan dalam bentuk langkah demi langkah dengan lengkap serta di beri screenshot untuk membayangkan langkah yang perlu diambil.

Baca:  Bila fb viral post pun pasti meletop ... boom!

Kelemahan ebook ialah ianya agak sukar dirujuk jika melibatkan langkah-langkah yang agak jauh jaraknya jika tiba-tiba timbul kekeliruan tentang langkah yang perlu dibuat.

Kini telah muncul satu panduan yang telah di upgrade kepada video. Kelebihan video ia boleh di forward dan reverse dan sekiranya anda perlukan tindakan segera anda hanya perlu mainkan video dan pause sekiranya anda ingin lakukan ads serta merta mengikut panduan video tersebut.

DVD simple cara buat fb ads tapi sales power dengan harga murah 1

 

NAK TARIK LEBIH RAMAI FOLLOWER AGAR LIKES DAN KOMEN POST ANDA?

>> TIPS NAK TARIK FOLLOWERS <<

 

 

Hits: 6

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge