How the Bible Led Me To Islam

Promosi itu satu dakwah.

Seperti dakwah, promosi dibuat berulang kali bagi memasarkan produk atau bisnes anda kepada khalayak tanpa jemu.

Tujuaanya agar orang ramai dapat mesej yang anda sampaikan berkenaan info bisnes anda yang anda rasa sangat berguna kepada orang lain.

Begitu juga dakwah menyampaikan info berkenaan Islam, kebaikan, perbuatan baik yang perlu diamal, perbuatan buruk yang mesti ditinggalkan disampaikan berulang kali tanpa henti dan berterusan agar orang tidak lupa.

Jika promosi dihentikan maka lupalah orang akan produk anda begitu juga dakwah. Terus menerus dibuat supaya orang akan terus tetap di jalan Allah swt.

Ok itu intro je. Sebenarnya baru-baru ini dengan tidak sengaja melayari youtube tiba-tiba saya tersampai kepada satu mat saleh yang telah memeluk Islam hasil dari kajiannya ke atas kitab suci Kristian itu sendiri.

Beliau sangat komited kerana keyakinannya yang begitu tinggi terhadap God, Creator of Universe. Sekarang tugas-tugas beliau adalah menyebarkan keyakinannya tentang Islam melalui caramah, DVD dan pelbagai media lagi.

Keyakinan beliau terserlah dari penyampaian yang telah dibuat sebagai contohnya boleh ditonton di video dibawah.

Dan jika anda ingin menyertai beliau boleh hubungi beliau untuk distribute DVD beliau agar lebih ramai orang akan lebih faham tentang Tuhan, Tujuan Hidup, Pembalasan Akhirat, Salah Faham tentang Islam dan pelbagai topik lagi.

Mahu info lanjut?

Lawati http://www.yushaevans.com/

Hits: 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge