tips

Huawei Nova 3i reviu

Sharing is caring

Huawei vs Samsung – dulu orang lebih suka Samsung kerana kualitinya. Skrinnya memang sensitif dan tepat bila kita skrol dengan cekapnya smartphone Samsung bertindakbalas.

Tapi lama kelamaan setelah sekian lama bertapak tiba-tiba Huawei semakin menonjol pula. Kelebihannya Huawei ni harganya murah. Sebenarnya tidaklah murah sangat sehingga setaraf model-model klon tak berjenama.

Huawei ini lebih murah dari jenama yang sudah terkenal dan dilengkapi dengan feature yang sama kualiti dan kuantiti yang lebih baik. Cumanya bagi untuk compensate dengan harga ada feature tertentu adalah feature yang tak sama dengan brand lain.

Contohnya Huawei mengekalkan skrin glass tetapi sangat berkualiti dan responsif bagi langkah untuk kekalkan harga murah.

Baca:  5 faedah berfikir positif

Kelebihan Huawei adalah dengan membekalkan memori internal yang sangat besar berbanding dengan pesaing bagi smartphone yang berada dalam kelas yang sama di tawar dengan harga yang lebih rendah sudah tentu.

Bayangkan kita tak perlu selalu nak delete data yang dijana disebabkan oleh memori yang sentiasa penuh. Dengan harga yang sama anda boleh dapat feature yang extra jauh lebih baik dari Samsung.

Berkaitan rungutan yang diberi kononnya Huawei internet slow, desas desus ini selalunya di buat oleh pengguna yang menggunakan Celcom yang servisnya kadag up dan down. Internet slow bukan disebabkan smartphone tetapi service provider.

Baca:  77 tips & teknik dekorasi bajet untuk mereka yang poket ketat

Simkad juga main peranan. Samada saiz simkad yang digunakakn atau kapasiti simkad yang perlu di upgrade terlebih dahulu sebelum digunakan bersama Huawei.

Jadi tak salah nak switch to Huawei walaupun sebelumnya anda puashati dan sayang dengan Samsung. Tak rugi mencuba.

Yang penting, Huawei punya harga jauh lebih rendah dari Samsung dengan memori internal yang besar kaw-kaw mesti puas hati punya.

 

NAK TAHU AYAT COPYWRITING APA NAK GUNA UNTUK JUAL PRODUK DI FACEBOOK?

>> MUAT TURUN CONTOH AYAT COPYWRITING PERCUMA <<

 

 

Hits: 2

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge