KepokLekor.com Copywriting
Everything Is Nothing Unless I Do Copywriting
iklan

Iklan blog murah atau mungkin percuma je jika guna blog sendiri

Sharing is caring

Saya ingin dedahkan iklan blog murah yang selalu saya gunakan dalam promosi affiliate samada produk info seperti ebook ataupun produk fizikal. Caranya mudah sahaja dan ianya percuma bagi mereka yang memiliki blog sendiri.

Namun jika anda tiada blog, anda juga boleh menggunakan teknik ini. Ianya adalah teknik guest blogging. Ia bermaksud anda menulis artikel berkenaan produk anda dan minta tuan punya blog untuk terbitkan di blog beliau dengan sedikit bayaran atau mungkin percuma jika ada kerjasama (join venture).

Baca:  Kelas pengajian Qiraati dan Al-Quran Izzah Tasneem

Seperti yang telah banyak kali saya tulis di dalam blog ini artikel tersebut perlulah di optimize secara seo untuk mendapatkan hasil yang terbaik. Caranya ialah tentukan ‘keyword’ yang anda target terlebih dahulu, kemudian membuat sedikit research berkenaan persaingan dan permintaan terhadap keyword tersebut kemudian gunakan keyword yang telah dipilih dalam tajuk artikel dan kandungan artikel yang anda akan buat guest blogging.

Baca:  Panduan pemasaran facebook percuma

Di akhir blog post itu nanti pastikan akan ada link yang diletak agar bakal pelanggan boleh klik untuk ke laman pembelian produk anda atau letakkan sahaja no telefon anda agar mudah dihubungi kelak.

Klik sini —> Iklan promosi di blog

 

NAK TAHU AYAT PROMOSI APA NAK GUNA UNTUK JUAL PRODUK DI FACEBOOK?

>> MUAT TURUN CONTOH AYAT PROMOSI PERCUMA! <<

 

 

Hits: 3

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge