Iklan blog murah atau mungkin percuma je jika guna blog sendiri

Saya ingin dedahkan iklan blog murah yang selalu saya gunakan dalam promosi affiliate samada produk info seperti ebook ataupun produk fizikal. Caranya mudah sahaja dan ianya percuma bagi mereka yang memiliki blog sendiri.

Namun jika anda tiada blog, anda juga boleh menggunakan teknik ini. Ianya adalah teknik guest blogging. Ia bermaksud anda menulis artikel berkenaan produk anda dan minta tuan punya blog untuk terbitkan di blog beliau dengan sedikit bayaran atau mungkin percuma jika ada kerjasama (join venture).

Seperti yang telah banyak kali saya tulis di dalam blog ini artikel tersebut perlulah di optimize secara seo untuk mendapatkan hasil yang terbaik. Caranya ialah tentukan ‘keyword’ yang anda target terlebih dahulu, kemudian membuat sedikit research berkenaan persaingan dan permintaan terhadap keyword tersebut kemudian gunakan keyword yang telah dipilih dalam tajuk artikel dan kandungan artikel yang anda akan buat guest blogging.

Di akhir blog post itu nanti pastikan akan ada link yang diletak agar bakal pelanggan boleh klik untuk ke laman pembelian produk anda atau letakkan sahaja no telefon anda agar mudah dihubungi kelak.

Klik sini —> Iklan promosi di blog

Hits: 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge