Ini adalah pelaburan yang menguntungkan di tahun 2017

Bisnes emaslah perniagaan yang menguntungkan pada tahun 2016 dan yang mendatang.

KELEBIHAN EMAS

Emas ni senang kita nak bawak lari…. contoh 250g goldbar…kita masuk dalam poket je.. cute je goldbar tu.

Nilai 250g goldbar dlm 37k sekarang. Cuba imagine, boleh ke masuk poket kalau duit kertas 37k?

Siapakah guru kita kalau nak belajar emas ni?

Jawapan: Pengalaman. Tidak guna teori kalau tidak praktis. Jadi, buatlah. Silap takpe. Yg penting pengalaman mendewasakan.

Emas ni lambang kekayaan dan kuasa. Dari zaman dulu dulu lagi org dah tau nilai emas ni.

Tahukah anda di Capetown… siapa paling banyak emas.. dia boleh jadi raja?

Simpan emas bagus utk elakkan kebocoran wang…bagi sesiapa yg boros. Amalkan…dapat gaji…beli emas dulu. Pastu baru beli perbelanjaan lain. Simpan emas ni sebenarnya mcm simpan duit je. Selamatkanlah duit kita dari kebocoran; opss terguna ke benda yg tiada nilai atau susut nilai..

Jika ada duit banyak selepuk. Jangan terus beli emas selepuk.. beli emas gram sikit sikit. Bila beli sikit²… senang kita nak jual sikit². Kalau beli banyak².. susah pulak nak cari pembeli nanti.

Bisness emas ni bagus.. yg salah adalah program² yg menganiaya atau menipu orang… sebab tu ada org yg fobia bila kita sebut emas… sebab mungkin dia pernah kena tipu…

Ada orang memang ada niat nak simpan emas.. tapi kadang kadang dia tak grab peluang yg ada tu di depan mata.. masih nak tunggu jugak…

Orang² yg untung dalam bidang emas:

– Pedagang (trader)
– Pelabur (investor)
– Penyimpan (saver)

Semua org secara semulajadi sememangnya seorang penyimpan…saver.. cuma dia nak simpan benda bernilai atau tidak… pilihan itu di tangan kita. Org yg celik je akan jadi penyimpan emas.

Pelabur ni…dia banyak fikir ROI. Return of investment. Yg dia fikir…saya labur banyak sekian sekian… berapa saya boleh dapat? Ha yg ini banyak org kita suka. Harus hati² sebab takut kena tipu dgn program² pelaburan emas yg buat kita nangis tak berlagu kemudian hari…

Trader ni…berniaga…jual dan beli balik emas.

Tips:
Kalau org yg ada hobi suka jumpa orang.. sesuai amatlah. Siapa berniaga ni.. sentiasa ada duit.. sumber rezeki 9/10..

Ciri² program emas tipu:
– Janjikan bulan dan bintang
– Janjikan pulangan bulan2
– Eta
– Opm; other people money
– Sewa emas
– 70:30

Macam mana nak tau harga emas mahal ke murah?

Jawapan: Buat dulu pembelian yg pertama.

Macam mana nak tau org yg jual emas online tu trusted or not?

Jawapan: Buat dulu urusan kali pertama dgn dia. Atau check dulu latar belakang..ada dpt recommendation or comment dari org lain tak? Jgn percaya dgn gambar².. sebab sekarang ramai scammers yg letak gambar baik² atau guna gambar orang lain.

Nak simpan emas kat bank atau tempat simpanan?

Better dah 300g ke atas lah.. yg sikit² tu.. simpan sendiri je lah bagus.

Kelemahan Emas terletak pada manusia itu sendiri…iaitu..manusia selalu kata emas mahal…. huhu. Atau manusia selalu lupa dia letak emas kat mana.

Tahukah anda bahawa HARI-HARI DUIT KITA DI CURI TANPA SEDAR!

Teruskan baca cerita ini…ini bukan cerita dongeng.

Rela tak rela “pencuri” ini ada disisi kita, “bomoh Siam” pun tak mampu nak halau..

Duit..Bukan setakat dalam poket dicuri. Simpan dalam peti besi di insurans pun tetap di curi.!!
~Ketika kita berkerja , duit di curi .
~Ketika kita makan , duit di curi .
~Ketika kita bermain dengan anak , duit di curi .
~Malah ketika kita tidur , duit tetap di curi.

Tanpa kita sedarkan??

Ini yg kita panggil INFLASI – Pencuri paling licik yang di cipta pihak tertentu sejak puluhan tahun. Biasa dengar kawan mengeluh, “peluh sampai ke betis cari duit “. Tak juga kaya.?

Yang jadi;
Itu naik harga , ini naik harga. Yang susah naik “upah kerja”. Lama kelamaan , pendapatan tak seimbang dengan ……  .komitmen.

Fakta BETUL, semua tak naik harga tapi duit kertas semakin lemah nilainya. Barang & services tetap sama tapi perlukan lebihan duit kertas.

Contoh:10 sen dahulu dapat beli gula-gula 4 biji. Sekarang 10 sen dapat 1 biji. Mana pergi 3 biji? Ahmad Albab tak curi?. INFLASI YANG CURI.

Nak Selamat Dari INFLASI ?
Terbukti dalam sejarah tamadun dunia, nak selamatkan duit dicuri INFLASI “simpan dalam bentuk logam mulia (EMAS & PERAK FIZIKAL)”.

Mula SEKARANG atau RELAKAN duit di rompak INFLASI.

Tukar simpanan RM yang ada SEKARANG kepada BENTUK EMAS FIZIKAL SERENDAH 1GRAM .

Jom simpan emas serendah 0.5 gram.

Masih tak yakin dan nak jadi pakar emas?

Klik sini——> PELABURAN SEBENAR EMAS UNTUK BINA KEKAYAAN

Hits: 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge