Jadikan komisyen affiliate rezeki terpijak pendapatan sampingan anda

Semalam.

Saja cek akaun affiliate satu demi satu beberapa produk digital yang saya promosi di blog ni.

Kebanyakan owner produk akan letak notifikasi setiap kali jika ada jualan.

Tapi ada juga yang tidak jadi caranya nak tahu samada terhasil jualan kita kena log in ke dalam akaun affiliate.

Lihat pada tab jualan.

Kebetulan tergerak nak tengok satu akaun ni sebab dari page statistik ada orang yang melawat artikel berkenaan pemasaran facebook dan link produk ini saya letak kat bawah artikel.

Alhamdulillah. Ada pending payment!

Saya pun terus beri mesej pada owner produk melalui tab Bantuan —> Borang Hubungi.

Mesej saya ringkas sahaja.

Saya taipkan “Alhamdulillah”.

Saya kira mesej itu sampai kepada owner produk sebab hari ini tengok email dah ada notifikasi dari Maybank yang memberitahu owner produk telah masukkan komisen affiliate saya ke Maybank.

So, bila kita dah kenal owner produk maka ia lebih mudah dan licin.

Tak semua owner produk buat begini (bayar on the spot).

Kebanyakannya akan bayar hanya sebulan sekali.

Itulah asam garam dunia affiliate.

Nak tahu bagaimana saya promosi affiliate ni?

Klik sini —> Rahsia duit sampingan

pendapatan sampingan

Hits: 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge