Jangan putus asa

Tidak ada istilah putus asa dalam Islam. Apa jua perkara yang dihajatkan samada ianya ditangguh kerana belum sampai masa sesuai, ianya tidak sesuai dengan diri yang meminta (anda lebih sesuai dengan perkara yang lebih baik, sebenarnya)  atau ianya sedang menunggu kita di pintu Syurga.

Namun tidak salah bagi kita untuk terus berdoa dan berusaha agar apa jua yang di usahakan agar dimakbulkan. Doa adalah salah satu faktor takdir kita akan berubah dengan izin Allah. Apa tindakan kita? Teruskan usaha secara konsisten. Teruskan doa secara konsisten. Mengapa? Jika kita stop dan putus asa dengan apa yang sedang dibuat bagaimana ianya akan sukses nanti. Anda perlu bermula dari zero setiap masa. Jika kita stop dengan doa, apalagi? Makan dan tidur tidak membawa anda ke mana-mana. Usaha dan doa terus mana tahu sampai masa yang sesuai pada pandangan Allah (di mana waktu itu anda di beri hidayah sedang buat perkara yang memang sesuai untuk anda) dan Allah Maha Tahu anda telah pun bersedia secara fizikal dan spiritual – waktu itu semua dipinta anda dapat, adakah anda mampu tanganinya? Fikirlah bermula dari sekarang agar waktu itu tiba anda dah pun bersedia.

Klik sini —> Rahsia hidup berkat

Hits: 3

This entry was posted in motivasi and tagged by Azam Mohd. Bookmark the permalink.

About Azam Mohd

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge