Jenis-jenis ubat gout di farmasi

Jika anda seorang pesakit gout pasti anda akan mencari satu ubat power yang boleh menghilangkan sakit dalam masa yang paling singkat. Kalau boleh harganya pun biarlah yang paling murah. Memang kadangkala apabila sakit menyerang tiba-tiba tak tertahan sakitnya.

Ubat sebegini boleh dibeli tanpa preskripsi di farmasi. Tapi tahukah anda bahawa ia boleh menghilangkan sakit tapi ia sebenarnya bukanlah ubat yang menyembuhkan tapi ia cuma menahan sakit sementara waktu sahaja. Ubat tahan sakit apabila dimakan berterusan akan mendatangkan kesan sampingan yang lain. Antara kesan yang ketara ialag kerosakan buah pinggang.

Jadi anda perlu buat pilihan samada nak hilang sakit dalam waktu yang singkat atau berjumpa doktor bagi merancang rawatan jangka panjang yang sistematik. Dapatkan nasihat pakar perubatan adalah sangat penting untuk mengetahui latarbelakang sakit yang di alami dan ianya berada dalam tahap yang mana samada baru bermula, peringkat sederhana atau dah sampai takat kritikal. Dari situ barulah anda boleh buat keputusan cara mana yang boleh di ambil untuk langkah pengubatan yang seterusnya samada secara alternatif dan terus dengan ubat doktor tapi bukanlah dengan ubat gout farmasi.

Antara pengubatan gout secara alternatif ialah dengan herba Rhizoplus. Herba ini elok di ambil sebagai suplemen sekiranya anda didapati ada tanda-tanda awal mengalami sakit gout. Suplemen bermakna diambil berterusan dan bukannya bila sakit baru nak makan kerana ianya bukan ubat tetapi lebih kepada remedi membantu fungsi badan agar ia kembali kepada keadaan asal.

ubat gout

Hits: 0

This entry was posted in kesihatan and tagged by Azam Mohd. Bookmark the permalink.

About Azam Mohd

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

6 thoughts on “Jenis-jenis ubat gout di farmasi

  1. kena hati-hati juga amik ubat gout ni..
    ada kala tak serasi dengan pesakit tu

  2. tapi ramai yang selalu mudah lupa. dah sakit baru nak cari suplemen semula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge