kesihatan

Jenis-jenis ubat gout di farmasi

Sharing is caring

Jika anda seorang pesakit gout pasti anda akan mencari satu ubat power yang boleh menghilangkan sakit dalam masa yang paling singkat. Kalau boleh harganya pun biarlah yang paling murah. Memang kadangkala apabila sakit menyerang tiba-tiba tak tertahan sakitnya.

Ubat sebegini boleh dibeli tanpa preskripsi di farmasi. Tapi tahukah anda bahawa ia boleh menghilangkan sakit tapi ia sebenarnya bukanlah ubat yang menyembuhkan tapi ia cuma menahan sakit sementara waktu sahaja. Ubat tahan sakit apabila dimakan berterusan akan mendatangkan kesan sampingan yang lain. Antara kesan yang ketara ialag kerosakan buah pinggang.

Baca:  Nak kurus? Bakar lemak pantas turunkan berat badan dengan bijak

Jadi anda perlu buat pilihan samada nak hilang sakit dalam waktu yang singkat atau berjumpa doktor bagi merancang rawatan jangka panjang yang sistematik. Dapatkan nasihat pakar perubatan adalah sangat penting untuk mengetahui latarbelakang sakit yang di alami dan ianya berada dalam tahap yang mana samada baru bermula, peringkat sederhana atau dah sampai takat kritikal. Dari situ barulah anda boleh buat keputusan cara mana yang boleh di ambil untuk langkah pengubatan yang seterusnya samada secara alternatif dan terus dengan ubat doktor tapi bukanlah dengan ubat gout farmasi.

Baca:  Ekstrak ayam selasih herba plus ubat untuk gout

Antara pengubatan gout secara alternatif ialah dengan herba Rhizoplus. Herba ini elok di ambil sebagai suplemen sekiranya anda didapati ada tanda-tanda awal mengalami sakit gout. Suplemen bermakna diambil berterusan dan bukannya bila sakit baru nak makan kerana ianya bukan ubat tetapi lebih kepada remedi membantu fungsi badan agar ia kembali kepada keadaan asal.

ubat gout

 

NAK TAHU AYAT COPYWRITING APA NAK GUNA UNTUK JUAL PRODUK DI FACEBOOK?

>> LIHAT CONTOH FORMAT COPYWRITING <<

 

 

Hits: 2

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge

6 Comments on “Jenis-jenis ubat gout di farmasi”

  • kena hati-hati juga amik ubat gout ni..
    ada kala tak serasi dengan pesakit tu

  • elok cuba kesesuaian dulu, kalu ok baru teruskan

  • Betul tu, suplemen bukan macam ubat..bila sakit baru nak makan..

  • tapi ramai yang selalu mudah lupa. dah sakit baru nak cari suplemen semula

  • boleh cuba suplement shaklee untuk masalah gout ni:)

  • Muliani; menarik! kena share la sikit