sale

Jenis stroller yang praktikal untuk di beli

Sharing is caring

Ramai ibu-ibu yang nak beli stroller merasa keliru dengan pelbagai model yang ada di pasaran. Tambahan lagi ada pelbagai jenama yang samada dari jenama Malaysia sendiri atau jenama dari luar negara yang menawarkan pelbagai warna dan bentuk rupa menjadikan ibu-ibu kelabu mata.

Jadi stroller bagaimana yang perlu di beli? Di sini ada beberapa kriteria yang perlu di ambilkira oleh para-para ibu dan bapa:

1. Bajet poket

Ini adalah kriteria utama memandangkan stroller yang kita inginkan mestilah berada dalam bajet yang kita ada sahaja. Elakkan dari kita berangan untuk memiliki stroller yang kita tidak mampu lantas memberi tekanan kepada minda kita sendiri. Tidak perlu risau. Pasti akan ada stroller yang sesuai untuk kegunaan kita yang sesuai dengan bajet anda.

2. Jenis kereta anda

Elakkan dari membeli stroller tanpa mengambilkira jenis kereta yang anda ada melainkan anda berhasrat untuk membawa baby anda di dalam stroller dengan membawanya berjalan-jalan di keliling rumah atau di taman berhampiran rumah. Atau anda bersedia untuk membawa stroller di tempat duduk belakang kereta atau meletak stroller di atas bumbung kereta jika ianya tidak muat untuk di masukkan ke dalam but kereta.

Baca:  Jam coach boyfriend silicon rubber strap pink (terpakai) untuk di jual

3. Baby anda

Adakah baby anda baru lahir (newborn), beberapa bulan atau dan mencapai umur 3 tahun. Setiap peringkat bayi memerlukan spesifikasi yang berlainan. Contohnya, baby newborn memerlukan ianya untuk baring habis dan tidak duduk tegak bagi mengelakkan tulang belakangnya bengkok semasa baring. Lebih elok jika set stroller untuk newborn di sertakan dengan car seat jadi baby ada pilihan samada boleh diletak di atas stroller secara direct atau di letak di atas car seat yang terletak di atas stroller. Tambahan pula car seat ini boleh di tanggalkan dan di gunakan di dalam kereta pula. Jadi anda tidak perlu pegang baby sepanjang masa. Cukup dengan mengikat car seat dengan tali pinggang kereta akan memastikan baby anda berada dalam keadaan selamat.

4. Spesifikasi stroller

Terdapat pelbagai stroller. Antaranya ada stroller yang baring habis sesuai untuk newborn. Ada juga stroller yang hanya untuk duduk tegak atau baring tidak rata sesuai untuk toddler. Terdapat stroller yang mempunyai handle yang boleh reversible, maksudnya anda boleh set samada baby menghadap depan atau baby berhadapan dengan anda sewaktu anda menolaknya.

Baca:  Jam Guess stainless steel untuk wanita (terpakai) untuk di jual

Periksa samada anda perlukan kanopi yang boleh melindungi baby dari panas terik matahari. Stroller sebegini sesuai jika anda gemar membawa baby berjalan-jalan di taman. Jika mengikut trend pula stroller ada pelbagai jenis roda. Ada stroller roda tiga dan ada stroller roda empat. Ada stroller roda besar dan ada juga saiz roda yang kecil.

Anda perlu bertanya kepada yang tahu tentang apa yang sesuai dengan semua perkara yang telah saya sebutkan di atas. Perlukan khidmat nasihat atau anda mahu lihat contoh-contoh gambar stoller yang praktikal untuk anda buat pilihan?

Mudah saja lihat dan teliti semua spesifikasi stroller sebelum membeli.

 

NAK TARIK LEBIH RAMAI FOLLOWER AGAR LIKES DAN KOMEN POST ANDA?

>> TIPS NAK TARIK FOLLOWERS <<

 

 

Hits: 0

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge