Jimat dengan minta diskaun

Caranya.. mudah sahaja!

Setiap kali anda ingin membeli atau membayar sesuatu yang anda beli!

Ringankan mulut untuk bertanya kepada penjual tersebut..

“Ada diskaun tak?”

Hanya tiga patah perkataan sahaja!

Seringkali juga, pihak penjual akan bermurah hati untuk memberikan diskaun.

Jika dapat diskaun! Maka anda sudah dapat berjimat disitu….

Tetapi, jika penjual tidak memberikan apa-apa diskaun…. tidak mengapa…
anda sebenarnya tak rugi apa pun..

Pernah satu ketika, saya dan isteri ingin membeli karpet untuk rumah saya….

Setelah dah pilih corak dan saiz karpet yang disukai…

Saya pun ingin membayar karpet tersebut yang berharga RM150.

Tapi entah macam mana.. tiba-tiba isteri saya mencelah dan bertanya kepada penjual tu..

“Ada diskaun tak?”

Dan dengan pantas, si penjual tu kata…
“Oklah.. saya bagi harga RM110 sahaja”..

Wah! Sudah jimat RM40 dengan hanya bertanya 3 patah perkataan sahaja!

Terus saya bawa isteri saya makan KFC selepas itu.. 🙂

 

He he! Boleh kan?

Saya harap andaboleh amalkan tips mudah ini!

Hits: 0

This entry was posted in savings and tagged , by Azam Mohd. Bookmark the permalink.

About Azam Mohd

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge