bina blog

Jual produk di blog

Sharing is caring

Anda peniaga online?

Blog selalunya dikaitkan dengan perkongsian santai.

Sama seperti Facebook, blog adalah satu media sosial.

Jadi cara menjual di blog sepatutnya sama dengan kaedah orang menjual di timeline Facebook personal.

Dan cara promosi yang paling sesuai adalah dengan cara bercerita.

Senang kan.

Berblog ni kelebihannya ialah bagi medium yang berbayar ia menjadi platform yang bebas sepenuhnya selagi kita tidak melanggar perintah agama atau menyalahi undang-undang.

Ramai yang risau mengenai kekeringan idea untuk menulis blog.

Baca:  Cara Buat Blog Sendiri

Wajar diakui memang kerap kita akan hilang atau tak tahu nak buat pengisian tapi semuanya bergantung kepada kita.

Keseluruhan hidup kita adalah cerita jadi terpulang samada nak tulis cerita tersebut atau tidak.

Apatah lagi jika nak berniaga tentu ada sahaja benda yang anda nak kongsi setipa ketika especially tentang perkembangan perniagaan.

Blog sangat sesuai digunakan untuk mempromosikan produk. Promosi disini bermaksud menaikkan jenama produk secara online malah blog juga sesuai digunakan untuk menjual produk juga.

Bagi yang malu buat promosi dengan media sosial seperti facebook, blog adalah alternatif yang sangat ideal.

Baca:  Duit tambahan RM1000 sebulan cara santai

Tak perlu semuka dengan pengunjung dan dengan blog pun tak perlu melayan karenah pelanggan. Ia hanya melayan orang yang betul minat dan nak dapatkan produk. Ini boleh dibuat dengan ujudkan sale page.

Dengan kata lain, blog banyak mudahkan urusan.

Anda dah cuba ke?

 

 

NAK TAHU AYAT COPYWRITING APA NAK GUNA UNTUK JUAL PRODUK DI FACEBOOK?

>> MUAT TURUN CONTOH AYAT COPYWRITING PERCUMA <<

 

 

Hits: 0

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge

1 Comment on “Jual produk di blog”