affiliate tips

Kakitangan Kerajaan Terkejut Beruk Gaji Kena Potong PTPTN Tinggal RM19

Sharing is caring

Siapa yang tak terkejut bila tengok gaji bersih cuma RM19. Nak makan apa? huhu….

Itulah nasib seorang penjawat awam yang dirahsiakan identitinya.

Dia uploadkan silip gajinya kat Facebook dan nampak dengan jelas PTPTN potong gajinya sebanyak RM2k+.

Jika kita perati ada juga komen-komen yang mencemuh PTPTN dan ada juga yang tidak simpati.

Bagi yang simpati ialah kerana gajinya cuma tinggal RM19 untuk bulan itu dan potongan ini dibuat secara mengejut tanpa pengetahuan awal.

Bagi yang tidak simpati ialah kerana apabila gajinya dipotong mengejut begitu ini bermakna si peminjam tak pernah membayar dan buat tidak tahu sahaja.

Walaupun ada berita yang mengatakan PTPTN akan ambil tindakan tegas kepada yang tidak membayar, pihak bertanggungjawab memberitahu peminjam perlu datang berbincang dan menyatakan komitmen untuk membayar ikut kemampuan tapi peminjam masih buat dek je maka inilah yang akan terjadi.

Tidak boleh salahkan sesiapa.

Sendiri pinjam.

Sendiri tak mahu bayar.

Sendiri tak mahu bincang.

Sendiri mengundang bala.

Sebenarnya semua perkara boleh bincang tapi jika kita memilih berdiam diri tanpa khabar berita susah nak capai satu keputusan.

Adakah anda sudah bayar PTPTN?

Jangan duduk dalam gua dan khayal dengan dunia anda sendiri.

Keluarlah dari kepompong kehidupan anda.

Kini dah ada cara nak selesaikan bayaran PTPTN anda.

Nak tahu?

Elakkan dari gaji anda dipotong tanpa kerelaan hati, dahla kena potong yang tinggal ciput pulak tu.

Apa nak makan nanti?

NAK TAHU AYAT POWER APA NAK GUNA UNTUK TARIK RAMAI FOLLOWERS?

>> CONTOH AYAT POWER TARIK FOLLOWERS <<

 

 

Hits: 4

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge

10 Comments on “Kakitangan Kerajaan Terkejut Beruk Gaji Kena Potong PTPTN Tinggal RM19”

  • sendiri cari pasal tu.

    lain kali, kena bayar hutang selalu.

  • ohcikgu; tula…hutang jangan main-main wooo

  • bayarlah sikit sikit, kalau tak pernah bayar memang macam tu la nasibnya…

  • tula..hutang tetap kena bayar..kita dha guna duit.. macam juga kalau orang pinjam kat kita.kita mesti nak orang tu bayar cepat2 dekat kita.

  • ikhwan; sikit-sikit lama jadi bukit kan

  • Sadun Dun; kena hormat hak orang lain juga

  • teringin pula nak dapatkan ebook tu untuk tunang. sekarang dia tengah study politeknik dan fully guna ptptn. dah keluar nanti memang kena bayar .

  • author; elok sambar cepat kang melepas

  • hutang kena walaupun tak dituntut..
    kalau automatik potng.. naya lak kalau tinggal rm19 kan.. huhu

  • mazlina; tu yang tekejut beruk tu