youtube

Video kangkung remix dah jadi viral

Sharing is caring

Baru-baru ini kita dikejutkan dengan fenomena kangkung di seluruh negara Malaysia. Bagi sesiapa yang belum pernah menonton, saya letakkan video tersebut dalam post ini. Al-kisah yang nak cerita ini bukanlah disebabkan subjek kangkung ini tetapi konsep viral yang telah ditunjukkan oleh video youtube ini.

Ianya boleh dijadikan sebagai satu tool pemasaran yang efektif jika kita tahu bagaimana cara untuk hasilkan video yang viral. Cuba tonton video dibawah dan anda sudah pasti setuju mengapa ianya dah menjadi viral. Antara faktor utamanya ialah:

Baca:  Korang tahu masak tapi tak tau nak buat video youtube macam Cik Dadida?

1. Keunikan
2. Isu yang dibawa
3. Remix yang menarik
4. Teknik promosi

Begitu juga apabila anda berfikir untuk hasilkan video bagi tujuan pemasaran, faktor-faktor di atas perlu anda ambil kira.

Nak tonton video remix kangkong? Nak buat video youtube anda jadi viral? Klik sini!

Hits: 3

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge