Kenapa Hidup Tak Bahagia Rasa Tak Best Dan Tak Seronok?

Sharing is caring

Maaf ganggu. Kenapa hidup tak bahagia? Di hujung minggu ni nak kongsi sikit tips motivasi santai buat pengetahuan semua yang membaca blog ini. Masa gini je kot ada lapang sikit nak membaca kan.
Time lain mesti busy.

Tips ini sebenarnya dari Prof Muhaya sewaktu beliau bersiaran di radio IKIM baru-baru ni.

Hidup berasa tersekat-sekat dan kurang lancar berpunca dari 5 password kehidupan dibawah yang diabaikan dalam amal seharian samada sewaktu berdiri, duduk dan walau baring sekalipun. Password ini dipanggil sebegitu kerana ia merupakan sebenarnya zikir dan ia ibarat kunci yang membuka pintu rezeki yang tertutup.

Bila tak amalkan 5 password inilah yang akan menyekat kehidupan (termasuk perniagaan) dan kebahagiaan sekeluarga sebabkan kita selalu berasa stress.

BACA:  Rezeki itu bukan satu kebetulan

Apakah 5 password tu dan faedah disebaliknya?

1-Bismillah – amalkan sekerap mungkin sebagai memohon barokah dari Allah swt bagi setiap aktiviti seharian

2-Alhamdulillah – syukur setiap kali terima rezeki walaupun secumit agar tetap kekal menerima dan agar Allah swt tambah lagi rezeki

3-Hasbunallah wanikmalwakil la hawlawala quwata illah billahil aliyyil azim – ucapkan banyak kali sekiranya terasa sesak dada menghadapi urusan seharian yang tak berapa nak lancar agar Allah swt turunkan bantuan penyelesaian dan mudahkan urusan tersebut dengan segera

4-Selawat – ucapkan berkali-kali untuk harapkan kebaikan dalam semua urusan dan agar Allah swt jauhkan dari segala kesulitan

BACA:  6 peringatan jika mahukan rezeki yang berkat

5-Astaghfirullah – beristighfar dengan kerap jika teringat dosa-dosa sendiri mohon agar Allah swt ampunkan kita sebab kerana dosa-dosa kita sendirilah sebabkan rezeki kita tersekat jadi jangan sekali lup jika nak Allah swt tambah rezeki non stop

Dah dapat kan?

MAHU TINGKATKAN EKONOMI KELUARGA DENGAN MENIAGA DI FACEBOOK?

NAK MENIAGA DI FACEBOOK KENALAH GUNA AYAT PROMOSI YANG MENARIK

BERMINAT NAK TAHU AYAT PROMOSI MENARIK UNTUK MENJUAL DI FACEBOOK?

>> MUAT TURUN CONTOH AYAT PROMOSI TARIK PELANGGAN PERCUMA! <<

Hits: 42

Leave a Comment

CommentLuv badge