Kenapa skrin komputer jadi biru (BSOD), Driver Power State Failure ini solusinya tak sampai pun 3 minit dah setel

Driver Power State Failure adalah kesalahan Blue Screen of Death (BSOD) dan kebanyakannya disebabkan oleh driver yang tidak serasi dipasang. Bercakap mengenai Blue Screen of Death, elakkan ketakutan ini dengan memasang perisian terbaik untuk menyelesaikan kesilapan ini.

Bergantung kepada apa yang menyebabkan ralat, anda boleh memperbaikinya dengan permulaan semula yang mudah atau dengan menggunakan salah satu penyelesaian di bawah.

Biasanya pengguna Windows mula panik apabila mereka melihat Blue Screen of Death tetapi dalam kes ini, saya dapat memberitahu anda bahawa terdapat beberapa langkah mudah yang anda boleh ambil dan membetulkan Driver Power State Failure dalam Windows.

Oleh itu, teruskan dan ikuti tutorial di bawah untuk membetulkan masalah ini dengan cepat.

Pada 99% kes, Driver Power State Failure disebabkan oleh meletakkan sistem operasi anda ke keadaan mod tidur. Untuk menjadi lebih tepat anda kemungkinan besar akan menghadapi mesej ralat ini apabila anda cuba log masuk ke peranti.

Kesalahan ini disebabkan oleh samada tetapan kuasa (power setting) atau kerana sesetengah driver mengalami masalah ketidakserasian dalam sistem atau lain-lain sebab. Jadi buat penyelesaian satu demi satu sehinggalah tiada lagi kemunculan Blue Screen of Death yang menakutkan.

Reg add “hklmsystemcurrentcontrol setcontrolsafebootminimalmsiserver” /ve /T reg_sz /F / D “service”

net start msiserver

How to fix driver power state failure error

Hits: 18

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge