Kepentingan Penggunaan Keyword Dalam Judul Page

Adalah disyorkan untuk menggunakan kata kunci dalam tajuk halaman sendiri. Tag judul adalah berbeza daripada tag Meta, tetapi ia berbaloi memandangkan ia berhubung dengan mereka. Apa sahaja teks satu tempat di tag tajuk (antara <title> dan </ title> bahagian) akan muncul di bar tajuk pelayar apabila mereka melihat halaman web. Sesetengah pelayar juga menambah apa sahaja yang anda dimasukkan ke dalam tag tajuk dengan menambah nama mereka sendiri, sebagai contohnya Microsoft Internet Explorer atau OPERA.

Teks sebenar yang anda gunakan dalam tag tajuk adalah salah satu faktor yang paling penting dalam bagaimana enjin carian boleh memutuskan untuk pangkat laman web anda. Di samping itu, semua crawlers web utama akan menggunakan teks tag tajuk anda sebagai teks yang mereka gunakan untuk tajuk halaman anda dalam senarai anda.

BACA:  Membina laman web

Jika anda telah direka laman web anda sebagai satu siri laman web atau laman yang mengandungi pautan dan tidak hanya Laman Utama tunggal, anda perlu ingat bahawa setiap halaman laman web anda mesti menjadi enjin carian dioptimumkan. Tajuk setiap halaman iaitu kata kunci yang anda gunakan pada laman tersebut dan frasa yang anda gunakan dalam kandungan akan menarik trafik ke laman web anda.

Gabungan unik ini kata-kata dan frasa dan kandungan akan menarik pelanggan yang menggunakan istilah dan teknik enjin carian yang berbeza, jadi pastikan anda menangkap semua kata kunci dan frasa yang anda perlukan untuk setiap produk, perkhidmatan atau maklumat halaman.

BACA:  Membuat laman web

Kesilapan yang biasa dibuat oleh pemilik perniagaan kecil apabila mereka mula-mula mereka bentuk laman web mereka adalah dengan meletakkan nama perniagaan mereka atau nama firma dalam setiap tajuk setiap halaman. Sebenarnya kebanyakan bakal pelanggan anda tidak peduli untuk tahu nama syarikat anda sehingga selepas mereka melihat laman web anda dan memutuskan ia adalah bernilai buku menandakan.

Oleh itu, walaupun anda mahu nama perniagaan anda dalam tajuk halaman rumah, ia mungkin satu pembaziran kata kunci berharga dan ruang untuk meletakkannya sejajar tajuk setiap halaman di laman anda. Mengapa tidak mempertimbangkan meletakkan kata kunci dalam tajuk supaya halaman anda akan memaparkan lebih dekat dengan bahagian atas penyenaraian enjin carian.

BACA:  Guna blog create minisite percuma

Mendedikasikan tiga kedudukan pertama bagi kata kunci dalam tajuk mengelakkan menghentikan perkataan seperti ‘dan’, ‘di’ dan sebagainya adalah penting dalam pengoptimuman enjin carian.

BILA RAMAI FOLLOWER IKUT, LEBIH RAMAI ORANG NAMPAK PRODUK ANDA DI FB!

NAK TARIK LEBIH RAMAI FOLLOWER AGAR LIKES DAN KOMEN POST PRODUK ANDA?

>> DOWNLOAD CONTOH AYAT POSTING PRODUK MENARIK PERHATIAN ORANG! <<

Klik sini —> Penentuan keyword dalam blog

2 thoughts on “Kepentingan Penggunaan Keyword Dalam Judul Page”

Leave a Comment

CommentLuv badge

%d bloggers like this: